περιφέρεια ΑΜΘΜε πολλούς περιφερειακούς συμβούλους να αποχωρούν όσο περνούσε η ώρα κατά την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, τοπεριφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ εξέδωσε ψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων. Στο ψήφισμα τονίζεται ότι δε γίνεται δεχτή η λέξη «Μακεδονία» στο όνομα του γειτονικού κράτους. Στο μεταξύ, στο συμβούλιο δε συζητήθηκε αν και αναμένονταν το θέμα για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
Το ψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας, τάσσεται υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στα όμορα κράτη της περιοχής μας ως εγγύηση ευημερίας και ανάπτυξης για τους λαούς μας.
Βασική προϋπόθεση των ειρηνικών σχέσεων είναι η αμοιβαία κατανόηση, ο σεβασμός της ιστορίας και το απαραβίαστο των συνόρων κάθε χώρας.
Με αυτό ως δεδομένο, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλεί την ελληνική Κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ ώστε:
η ΠΓΔΜ να απαλείψει από το Σύνταγμα, από τα επίσημα έγγραφα και από οπουδήποτε αλλού κάθε αναφορά, άμεση ή έμμεση, αλυτρωτικού χαρακτήρα κατά της Ελλάδας, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ως προϋπόθεση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας
και στη συνέχεια να επιτευχθεί η καθιέρωση μίας κοινά αποδεκτής ονομασίας για την ΠΓΔΜ, για κάθε χρήση, η οποία θα απέχει σαφώς από αλυτρωτισμούς και την παραχάραξη της ιστορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η λέξη Μακεδονία δεν μπορεί να περιλαμβάνεται στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Το ψήφισμα υπερψήφισμα 15 περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο του συμβουλίου Ελένη Δημούδη το καταψήφισαν έξι και συγκεκριμένα 3 από την παράταξη «ΡΙΖΑ», ένας από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ένας από το συνδυασμό «Μακεδονία Θράκη Ελλάδα Μας» και ένας από το συνδυασμό «Γνώση και Συνεργασία».