τάφρος«Κάτι πονηρό συμβαίνει πάντως στην Τουρκία για ψάξτε το» είπε ο δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός στην εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη  στον Status 94.2 και άναψε φωτιές. Ο δήμαρχος μίλησε για μία τάφρο που υπάρχει στην Τουρκία και ενώνει τον Έβρο από την περιοχή του Πραγγίου με τον Εργινη και συνδύασε την τάφρο αυτή εμμέσως πλην σαφώς με την πλημμύρα στην περιοχή του Πραγγίου.

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε πολλά αντιπλημμυρικά έργα μεταξύ των οποίων και η δημιουργία ενός νέου στην ουσία ποταμού, στην περιοχή της Αδριανούπολης για την εκτόνωση του Έβρου με σκοπό το ποτάμι να μην πνιγεί την πόλη. Η τάφρος της Αδριανούπολης έχει τεθεί και σε δοκιμαστική λειτουργία με την Αδριανούπολη φέτος να πλημμυρίσει σε μικρότερη έκταση αν και όμως τα νερά ήταν πολύ λιγότερα στους ποταμούς Έβρο και Άρδα.

Πολλά για την τάφρο που ανέφερε ο κ. Πουλιλιός, η οποία ξεκινάει από το Πραγγί και καταλήγει στον Εργίνη – απόσταση περίπου 60 χιλ. – δεν είναι γνωστά. Σίγουρο πάντως είναι ότι κάθε καλοκαίρι αγρότες στην Τουρκία αξιοποιούν νερά από τον Έβρο ποταμό προκειμένου να ποτίσουν τα χωράφια τους χωρίς να υπάρχει φράγμα στον Έβρο.  Άγνωστο βέβαια είναι και το αν η συγκεκριμένη τάφρος έχει και στρατιωτική χρήση.