Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο έχουν δοθεί εντολές για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η επιφυλακή στα Ελληνικά Φυλάκια στις Καστανιές, λόγω το ημιμαραθωνίου Αδριανούπολης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα προηγούμενα χρόνια δρομείς δε σταματούσαν στα σύνορα, αλλά έφταναν μέχρι την Ορεστιάδα.

Ο ημιμαραθώνιος Αδριανούπολης, ο οποίος είναι διεθνής αγώνας και συμμετέχουν και Έλληνες δρομείς, κάθε χρόνο ονομάζεται αγώνας φιλίας Τουρκίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας. Η έναρξη και ο τερματισμός είναι στο κέντρο της Αδριανούπολης και οι δρομείς, φτάνουν στο τελωνείο Καστανεών, όπου κάνουν επιτόπια στροφή και επιστρέφουν στην Τουρκία. Μάλιστα στο παρελθόν, στο τελωνείο υπήρχε και η μπάντα του δήμου Ορεστιάδας, η οποία έντυνε μουσικά τη διοργάνωση.

Στο τέλος του αγώνα, στην Αδριανούπολη, εμφανίζονται χορευτικά σχήματα, από την Τουρκία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Φέτος, λόγω της σύλληψης των δύο στρατιωτικών, είναι άγνωστο αν θα υπάρχουν ελληνικές συμμετοχές, πάντως η τουρκική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε πριν λίγες εβδομάδες, το δημαρχείο Ορεστιάδας, προκειμένου να προσκαλέσει τους πολίτες της Ορεστιάδας στη διοργάνωση. Σας διαβεβαιώνουμε, ότι όσο κι αν ψάξαμε για το παρελθόν, δρομέα που να έφτασε μέχρι την Ορεστιάδα δε βρήκαμε.

 

ημιμαραθώνιος πρώτο θέμα