λαθρομετανάστεςΣτον Έβρο ο γραμματέας συντονισμού του υπουργείου προστασίας του πολίτη Τζανέτος Φιλιππάκος.

Με τους αριθμούς προσφύγων και λαθρομεταναστών που περνούν καθημερινά από τον Έβρο να προκαλούν ίλιγγο, το υπουργείο προστασίας του πολίτη αναζητά τρόπους να περιορίσει το μεταναστευτικό ρεύμα. Όταν πλέον στον Έβρο μιλούν για ροές, εννοούν για περισσότερες από 300 διελεύσεις τη μέρα, ενώ ο φόβος είναι οι διακινητές να σταματήσουν κάθε άλλη οδό, όχι μόνο από την Ελλάδα, δηλαδή από τα νησιά, αλλά και από την Ιταλία και την Ιβηρική.
Αν αυτό συμβεί, τότε η Ελλάδα θα δεχτεί απίστευτα μεγάλους αριθμούς μεταναστών και αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά στην αδυναμία της να ελέγξει τα χερσαία σύνορά της.
Την Τετάρτη στον Έβρο θα βρεθεί ο γραμματέας συντονισμού του υπουργείο προστασίας του πολίτη, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση και να δει πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.
Στο μεταξύ στο Φυλάκιο, στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ξαναμεταφέρει το thraki Νεα και δεν έχουν διαψευστεί, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τοποθέτηση επιπλέον κοντέινερ για φιλοξενία επιπλέον προσφύγων και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι αστυνομικοί, αλλά και οι κάτοικοι του Έβρου, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τραγικές περιπτώσεις λαθρομεταναστών και προσφύγων. Γυναίκες ετοιμόγεννες, τραυματισμένοι από τη διαδρομή και τις συνθήκες του ταξιδιού άνθρωποι, αγνοούμενοι, μητέρες σε διαφορετικές ομάδες μεταναστών από τους πατεράδες των παιδιών, χωρίς να έχουν κανένα σημείο επαφής και γνώση αν οι δικοί τους άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα.