Βενζινάδικο ΠροβατώναςΚουράστηκαν να κάνουν υπομονή οι αγρότες από τον Προβατώνα Έβρου και βγήκαν με τα τρακτέρ τους να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους έχουν υποσχεθεί για τα χωράφια που θα χάσουν. Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι από το 2011 συμφώνησαν στις διαδικασίες για την επίταξη των χωραφιών τους, καθώς στη συνέχεια θα γίνονταν απαλλοτρίωση για να ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας του Έβρου, όμως από τότε ούτε χωράφια έχουν, ούτε χρήματα πήραν.
Πρόκειται για μία υπόθεση που αρχικά ταλαιπώρησε 76 άτομα, από τους οποίους όμως αρκετοί έχουν πεθάνει με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που έχουν οικονομικές απαιτήσεις.
Οι ιδιοκτήτες γης, στην περιοχή του Προβατώνα, έχουν ενοχλήσει επανειλημμένως και τους βουλευτές του Έβρου, αλλά και τον ίδιο τον υπουργό υποδομών μεταφορών και δικτύων κ. Χρήστο Σπίρζη, όταν ο τελευταίος ήρθε να κάνει τα εγκαίνια του κάθετου άξονα. Παρά τις οχλήσεις τους λύση για την αποζημίωση για τη χρήση 480 στρεμμάτων για τα έργα του κάθετου άξονα του Έβρου δεν έχει βρεθεί και πλέον οι ιδιοκτήτες, βγήκαν με τα τρακτέρ να διεκδικήσουν.
Συγκεκριμένα σε συγκέντρωση που έκαναν δεν επέτρεψαν τη συνέχιση του έργου και απαιτούν για να ξεκινήσουν τα έργα να αποζημιωθούν για την ενοικίαση των χωραφιών τους και να έχουν σαφή χρονοδιαγράμματα για πότε θα γίνει το δικαστήριο για την αποζημίωση, πότε θα βγει η απόφαση και πότε θα αποζημιωθούν.
Το θέμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πέρα των άλλων ακρίτες κάτοικοι του Έβρου, διεκδικούν για ακόμη μία φορά.