διακοπή νερούΓια ακόμη ένα καλοκαίρι, κάτοικοι του δήμου Διδυμοτείχου ταλαιπωρούνται, γιατί δεν έχουν νερό.
Το Διδυμότειχο, έχει ποτάμια, δήμο, μητρόπολη, νοσοκομείο, μεραρχία, κάστρο, μουσείο, τέμενος (καμένο), ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, taekwondo, σκάκι, κ.α., αεροπλάνο, μία βάρκα που δεν τοποθετήθηκε ποτέ και πολλά πολλά ακόμη. Αυτό που δεν έχουν όμως, όλα τα σπίτια της πόλης είναι το νερό.
Κάτοικοι της πόλης και χωριών, οι οποίοι επικοινωνούν με το thraki Νεα, εκφράζουν αγανάκτηση, δηλώνουν οργισμένοι, ζητούν να κάνουν μπάνιο, να τραβήξουν καζανάκι και να ακούσουν ευτυχισμένοι τον ήχο του νερού να τρέχει. Όσα και να μας έχουν πει τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούμε να τα μεταφέρουμε. Ένα από τα τελευταία, που θεωρούμε ότι πρέπει να μεταφερθεί είναι το εξής: «Το 2030 ο άνθρωπος θα πάει στον Άρη κι εμείς δεν έχουμε νερό».
Η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί ούτε με δόση ειρωνείας, ούτε με δόση χιούμορ. Η κατάσταση είναι βαριά και γίνεται ακόμη βαρύτερη όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, με τη τελευταία διακοπή να ταλαιπωρεί εδώ και δύο μέρες περιοχές της πόλης του Διδυμοτείχου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τελευταίος πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης παραιτήθηκε, πριν λίγες εβδομάδες, ενώ πέρυσι είχε περάσει ένα πραγματικά δύσκολο καλοκαίρι, καθώς η πόλη του Διδυμοτείχου είχε μείνει για σχεδόν 20 μέρες χωρίς νερό.
Πέρυσι οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν, αλλά όπως φαίνεται, η διαμαρτυρία τους ήταν χωρίς αποτέλεσμα. . .
Δείτε βίντεο από την περσινή διαμαρτυρία.


Διαβάστε: Λίμνη έχουν, δήμο έχουν, νερό δεν έχουν