γεώτρηση ΔιδυμοτείχουΠράγματα που γίνονται και καταστάσεις που δεν μπορείς να κατανοήσεις αν δεν τις ζήσεις. . .
Συνεχίζεται η αγανάκτηση των κατοίκων του Διδυμοτείχου, καθώς περιοχές της πόλης, για ακόμη μία χρονιά υδροδοτούνται με προβλήματα. Αν και η λέξη υδροδοτούνται, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υπερβολική. . .
Αναγνώστης μας καταγγέλλει ότι αναγκάστηκε να αγοράσει ιδιωτική δεξαμενή, την οποία θα τοποθετήσει στο σπίτι του, ώστε να έχει νερό, όταν αυτό δεν υπάρχει στο δίκτυο.
Δεξαμενές τοποθετούνται εδώ και χρόνια σε σπίτια του Διδυμοτείχου. Πρόκειται για δεξαμενές που συνδέονται με το κεντρικό δίκτυο και μέσω πιεστικού υδροδοτούν τα σπίτια. Με μία πρόχειρη έρευνα αγοράς που κάναμε, το συνολικό κόστος αγοράς και τοποθέτησης ανέρχεται σε περίπου 600 ευρώ.
Άλλος αναγνώστης μας κατήγγειλε, ότι βρέθηκε σε φιλικό του σπίτι και αναγκάστηκε να κάνει την ανάγκη του, με τη βοήθεια της νύχτας σε παρτέρι, καθώς στο σπίτι όπου ήταν επίσκεψη δεν ήταν δυνατή η χρήση της τουαλέτας, λόγω άδειου καζανακιού.
Οι περιγραφές για χρήση νερού από υδροφόρες, αγορές εμφιαλωμένων κτλ, είναι συνηθισμένες, ενώ το γεγονός ότι έπεσε βροχή την Τρίτη το μεσημέρι, ίσως ανακουφιστικό.
Την Τετάρτη το απόγευμα, συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου, όπου αναμένεται να τεθεί το θέμα για πολλοστή φορά, χωρίς όμως να έχει λυθεί ποτέ, όσες φορές κι αν συζητήθηκε.