Δημαρχείο ΔιδυμοτείχουΣτα χέρια παραλίγο να πιαστούν πρώην δήμαρχος και πρόεδρος τοπικής κοινότητας.
Για ακόμη μία φορά, το θέμα της έλλειψης νερού απασχόλησε εντόνως το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου.
Κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν μαζικά, όπως και πέρυσι την ίδια εποχή για το γεγονός ότι δεν τρέχει νερό από τις βρύσες των σπιτιών τους.
Κάτοικοι φώναξαν, φωνές υπήρχαν και από τους δημοτικούς συμβούλους, από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, το δήμαρχο, Φωνές και φωνές, ενώ λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Τοκαμάνης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πυθίου Χάρης Θεοχαρίδης.
Το δημοτικό συμβούλιο δεν αφορούσε στο θέμα του νερού, αλλά τελικά μόνο αυτό το θέμα συζητήθηκε, παρά το γεγονός ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση ακυρώθηκε λόγω μη απαρτίας.
Στη συζήτηση κάτοικοι απαίτησαν να οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης Διδυμοτείχου, καθώς ο πρόεδρος Σταύρος Τσιτσιφύλλας και μέλη του ΔΣ είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους.
Τελικά αποφασίστηκε, ενώ είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες με απίστευτες αναφορές, ακόμη και για την έμμηνο ρήση των γυναικών, αποφασίστηκε να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τον ορισμό νέων μελών στο ΔΣ της ΔΕΥΑΔ και με την απαίτηση δημοτικών να μετέχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων Χρήστος Τοκαμάνης και Βάγια Καραφεϊζη και ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης.
Χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να δημιουργηθεί η πρόσκληση και να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο για να οριστεί νέο διοικητικό συμβούλιο στη ΔΕΥΑΔ.
Την προεδρία της επιχείρησης θα αναλάβει ο δήμαρχος, ο οποίος όμως είπε ότι μετά τη χρονική περίοδο που υπάρχει αυτό το πρόβλημα θα παραιτηθεί, καθώς πρέπει να ασκεί το καθήκοντά του όσο το δυνατόν καλύτερα στο δήμο.
Στο μεταξύ ο Χρήστος Τοκαμάνης κατήγγειλε ότι οι παρατήσεις των μελών του ΔΣ, σχετίζονται με το γεγονός ότι δε λειτουργούσε ο βιολογικός σταθμός της πόλης.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΔ, στο οποίο λόγω νομοθεσίας δεν ήταν δυνατή η συμμετοχή Καραφεϊζη και Τοκαμάνη, θα συνεδριάσει πιθανόν και σήμερα, με τον δήμαρχο να αναφέρει ότι έχει ζητήσει να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Διαβάστε:  «Έχω και τρεις γυναίκες μες στο σπίτι με περίοδο κάθε μήνα»