άσφαλτοςΤο Θούριο είναι ένα χωριό που ανήκει στο δήμο Ορεστιάδας και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ορεστιάδα. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι πριν λίγες μέρες, στο Θούριο υπήρχαν ακόμη χωμάτινοι δρόμοι!
Ο δήμος Ορεστιάδας, έδωσε τέλος στην απαράδεκτη αυτή εικόνα, ασφαλτοστρώνοντας δρόμους, με τους κατοίκους πλέον να κυκλοφορούν χωρίς να γεμίζουν λάσπες και σκόνη.
Ένα μικρό τμήμα που έμεινε χωμάτινο, αναμένεται να ασφαλτοστρωθεί το επόμενο έτος.

Ικανοποιημένος που κατάφερε να αλλάξει η εικόνα του χωριού και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος κατέγραψε τις εργασίες ασφαλτόστρωσης.


Για το Θούριο διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του χωριού Thourio.gr:
Στο χωριό πλέον κατοικούν σχεδόν 700 άτομα μόνιμα (Καταμ.πληθυσμού 2011: 643) και ασχολούνται με τη γεωργία, το εμπόριο ή είναι υπάλληλοι του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, καθώς επίσης αρκετοί είναι συνταξιούχοι. Στο Θούριο υπάρχει μια εκκλησία, ένα δημοτικό σχολείο, ένα νηπιαγωγείο, ένα αγροτικό ιατρείο και το κοινοτικό κατάστημα του τοπικού διαμερίσματος Θουρίου του δήμου Ορεστιάδας.

Σήμερα
Το χωριό μας, έχει τις εξής επιχειρήσεις: Φαρμακείο, Αρτοποιείο, υλικά οικοδομών, κομμωτήριο, δύο Σούπερ Μάρκετ, Βενζινάδικο – Βουλκανιζατέρ, Πιτσαρία, Κρεοπωλείο, Καφετέρια , επτά Καφενεία/ψησταριές, Περίπτερο, Έκθεση επίπλων,επιχείρηση προμήθειας καυσόξυλων, 2 (δύο) ξυλουργεία, και σύντομα ένα κατάστημα με γεωργικά φάρμακα. Φυσικά δεν λείπουν υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, πλακάδες, λευκοσιδηρουργοί, αλουμινάδες και χτίστες.