Γεγονός είναι η 23η αγροτική έκθεση Φερών. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου.
Αγρότες, κτηνοτρόφοι και έμποροι δίνουν και φέτος το παρόν, σε μία έκθεση η οποία έχει ως στόχο την προώθηση του πρωτογενούς τομέα και της οικονομίας του Έβρου.


Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, ο οποίος τόνισε: «Όταν οι Έλληνες δημιουργούν από το μηδέν εκτοξεύονται στα ύψη με τα δημιουργήματά τους». Παράλληλα επισήμανε ότι ο Έβρος πρέπει να πρωτοτυπήσει ώστε να του ανήκει μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά του κέντρου της Ελλάδας.

Στα προβλήματα αλλά και στο έργο του δήμου Αλεξανδρούπολης στην περιοχή των Φερών αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο κ. Λαμπάκης είπε ότι τέλος του έτους ξεκινά η κατασκευή του νέου λυκείου Φερών, ανοίγουν την Πέμπτη οι φάκελοι των υποψηφίων αναδόχων και σε 15 μέρες οι ηλεκτρονικές προσφορές. Παράλληλα για το άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί τις Φέρες τόνισε ότι πρέπει να είναι σημείο ενότητας, ενώ παράλληλα δήλωσε στην κοινωνία των Φερών ότι οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι των Φερών, οι οποίοι δεν ανήκουν στην παράταξή του, οι Γιάννης Καρυπίδης, Νίκος Βουλγαρίδης και Μάριος Γουδουλάκης είναι συντεταγμένοι στον αγώνα για τη δημιουργία του σφαγείου, το οποίο έχει επαναδρομολογηθεί ώστε να κατασκευαστεί, καθώς ολοκληρώνονται και οι τροποποιήσεις στα τεύχη δημοπράτησεις. Παράλληλα ο κ. Λαμπάκης υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι των Φερών θα αξιοποιούν το ζεστό νερό που θα προέρχεται από το σταθμό του αγωγού ΤΑΠ στους Κήπους.
Για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής, για τα έργα που έχουν γίνει στις υποδομές και αυτά που ετοιμάζονται, αλλά και τη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων της έκθεσης μίλησε ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Νίκος Γκότσης.

Για την άμεση ανάγκη κατασκευής του σφαγείου μίλησε ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Δουνάκης ο οποίος χαρακτήρισε το έργο «γιοφύρι του Έβρου».
Χαιρετισμό στην έκθεση απηύθυναν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.