Για παράδοση του κάθετου άξονα του Έβρου εντός του 2018, έχει δεσμευτεί ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σπίρτζης. .

Ακόμη δεν έχουν μπει τα μηχανήματα στο βόρειο τμήμα της παράκαμψης του Προβατώνα, καθώς οι ιδιοκτήτες των χωραφιών δεν επιτρέπουν στην κατασκευάστρια εταιρία να μπει στην περιοχή, αν προηγουμένως δεν λυθεί το πρόβλημα με την απαλλοτρίωση της γης τους. Οι κάτοικοι περιμένουν εδώ και μήνες να προχωρήσει η διαδικασία, αλλά μέχρι σήμερα απλώς περιμένουν.

Η παράκαμψη του Προβατώνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του κάθετου άξονα του Έβρου, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα μειώσει το χρόνο μετακίνησης και κυρίως θα απομακρύνει του κινδύνους διέλευσης οχημάτων μέσα από κατοικημένη περιοχή. Λάβαρα και Κορνοφωλιά αποτελούν παρελθόν για τους οδηγούς, ο Προβατώνας όμως αποτελεί παρόν και με άγνωστο μέλλον.


Όσο οι μήνες περνούν, τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο ο κάθετος άξονας του Έβρου να παραδοθεί εντός του 2018. βάσει δεσμεύσεων και δηλώσεων του κ. Σπίρτζη (υπουργός υποδομών). . . Βέβαια εμείς ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο δρόμος να παραδοθεί εντός 2018!

Όταν ο κ. Σπίρτζης τον χειμώνα του 2017 ήρθε στον Έβρο και έκοψε κορδέλα στον μισό και ημιτελή κάθετο άξονα του Έβρου, αφού αναρωτήθηκε αν ο δημοσιογράφος που του έκανε ερωτήσεις είναι δημοσιογράφος (θα μπορούσε να είναι πράκτορας ίσως;), είπε να μάθουν οι δημοσιογράφοι για να μην παραπληροφορούν τον κόσμο. Λίγες εβδομάδες μετά, ο κόμβος του δρόμου στον οποίο ο κ. υπουργός έκοψε κορδέλα πλημμύρισε και έκλεισε.
Ο Έβρος δεν έχει ανάγκη ούτε από κορδέλες, ούτε από φωτογραφίες. Ανάγκη από υποδομή έχει.