Βίντεο: Καταγραφή ντοκουμέντου διακίνησης.

Νέα μεγάλη αύξηση στις μεταναστευτικές ροές αντιμετωπίζει ο Έβρος. Καθημερινά η αστυνομία προχωράει σε συλλήψεις διακινητών προσφύγων και λαθρομεταναστών, ενώ οι αποτροπές σε άτομα που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Καθημερινές όμως εξακολουθούν να είναι και οι συλλήψεις Τούρκων, οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, με το φαινόμενο να μη σταματά και πλέον να προκαλεί ανησυχία, καθώς ο αριθμός των Τούρκων που ζητούν καταφύγιο στη χώρα μας, δεν μειώνεται παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει χρόνια από το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα.
Οι διακινητές για να γλυτώσουν τη σύλληψη και για να μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν διακινήσεις ανενόχλητοι, έχουν βρει νέους τρόπους για να γλυτώνουν από την αστυνομία.
Διακινητές από κάθε μέρος της Ελλάδας, έρχονται στον Έβρο με αυτοκίνητα και βανάκια, πολλά από τα οποία είναι κλεμμένα, τα αφήνουν σε παραποτάμιες περιοχές, καλά κρυμμένα ώστε να μην εντοπιστούν από οπτικούς ελέγχους που κάνουν αστυνομία και στρατός και επιστρέφουν στη βάση τους με άλλα μέσα.
Με το που εξασφαλίσουν ότι δε θα συλληφθούν δίνουν στίγμα σε άτομα που περιμένουν στην Τουρκία και μόλις αυτά περάσουν τον Έβρο, πηγαίνουν στο μέρος όπου βρίσκονται τα οχήματα και οδηγώντας τα, κατευθύνονται στην Αθήνα. Πολλοί συλλαμβάνονται στα μπλόκα των αστυνομικών, οι οποίοι έχουν δει ακόμη και ανήλικους να οδηγούν τα οχήματα αυτά.
Χθες σε περιοχή μεταξύ Σοφικού και Ασημενίου στο Διδυμότειχο, συνελήφθησαν 42 άτομα κι ένας 15χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν ο διακινητής τους.
Στους κάμπους του Έβρου, είναι γνωστά τα περάσματα των λαθρομεταναστών, αλλά αυτά είναι πολλά και στρατός και αστυνομία προσπαθούν να περιορίσουν τις διακινήσεις.
Ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Πυθίου Διδυμοτείχου Χάρης Θεοχαρίδης, κατέγραψε ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο διακίνησης μεταναστών.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.