Χωρίς παιδίατρο εκτός το από το Κέντρο Υγείας Σουφλίου, είναι πλέον και το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, ενώ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου οι μόνιμοι παιδίατροι είναι δύο.
Μόνο βελτίωση δεν παρουσιάζει η κατάσταση με τους παιδιάτρους που εργάζονται στο δημόσιο στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του Έβρου. Πριν λίγες μέρες, το thraki Νεα, αποκάλυψε ότι στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου παρέμειναν δύο μόνιμοι παιδίατροι, ενώ εδώ και καιρό οι δύο παιδίατροι του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, είναι αποσπασμένες στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Πλέον χωρίς παιδίατρο μένει και η Ορεστιάδα, καθώς η μία και μοναδική γιατρός που εργάζονταν στο Κέντρο Υγείας συνταξιοδοτείται.

Το θλιβερό της υπόθεσης, δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία για γονείς και παιδιά και τα έξοδα, καθώς ακόμη κι αν δεν υπάρχουν χρήματα για ιδιώτη παιδίατρο, θα πρέπει να μετακινηθούν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, αλλά το γεγονός ότι ολόκληρες περιοχές παραμένουν χωρίς τη δυνατότητα άμεσης και δωρεών πρόσβασης σε παιδιάτρους.

Το thraki Νεα, δέχεται συνεχώς παράπονα από γονείς, οι οποίοι μάλιστα απορούν πως είναι δυνατόν μία πόλη των 20.000 κατοίκων, με ένα από τα πλέον σύγχρονα Κέντρα Υγείας, με εξοπλισμό και προσωπικό να μην έχει παιδίατρο.

Διαβάστε: Με δύο μόνιμους γιατρούς έμεινε κλινική του νοσοκομείου Διδυμοτείχου