Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις στο Κίνημα Αλλαγής, για τα πρόσωπα που θα στηρίξουν για υποψήφιους περιφερειάρχες.
Κι ενώ το ΚΙΝΑΛ, προφανώς γνωρίζει ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα σε κάποιες περιφέρειες, φαίνεται ότι ελπίζει σε πολλά στην περιφέρεια ΑΜΘ. Η περιφέρεια, πιστεύουν στο Κίνημα, ότι μπορεί να κερδηθεί, καθώς και στελέχη υπάρχουν και κομματικός μηχανισμός, ο οποίος είναι ικανός να δώσει τη σκληρή μάχη.
Παράλληλα το κλίμα στην Νέα Δημοκρατία δεν είναι και το καλύτερο, καθώς πολλοί θέλουν να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες και αυτό στο τέλος μπορεί να μη λειτουργήσει θετικά, με τους «κομμένους» να είναι άγνωστο το πως θα αντιδράσουν, αν δεν είναι οι εκλεχτοί του κόμματος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Δρούζια, στο «Καρφί», ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής εξετάζει σοβαρά το σενάριο να διεκδικήσει τον περιφερειακό θώκο. Αν τελικώς δεν προχωρήσει η περίπτωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, εξετάζονται οι περιπτώσεις των πρώην υφυπουργών Γιώργου Ντόλιου και Μιχάλη Τιμοσίδη καθώς και του πρώην δημάρχου Καβάλας Κώστα Σιμιτζή.
Πάντως, στις συζητήσεις που γίνονται δεν αποκλείεται ο συνδυασμός να στηριχθεί και με στελέχη άλλων χώρων, ενώ ρόλο κλειδί αναμένεται να έχει ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος πριν από λίγες μέρες, δήλωσε στο συνδυασμό του, ότι δε θα διεκδικήσει ξανά το δήμο.