Για πρώτη φορά το 1995 στην Ελλάδα οι γεννήσεις ήταν περισσότερες μόλις κατά 1.337 από τους θανάτους, όταν το 1940 ήταν 85.670 και το 1980 60.852, περισσότερες από τους θανάτους. Η φυσική κίνηση του πληθυσμού για το 2017 που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, δεν είναι μόνο οι αριθμοί που δημοσιεύτηκαν στα περισσότερα ΜΜΕ. Η έκθεση περιέχει στοιχεία, όπως συγκρίσεις με προηγούμενα χρόνια, ποσοστά γεννήσεων εκτός γάμου, το ποσοστό των γεννήσεων από αλλοδαπές μητέρες, στοιχεία γεννήσεων – θανάτων ανά περιφερειακές ενότητες, αριθμούς γάμων και πολλά ακόμη άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία.
Το στατιστικό στοιχείο για την Ξάνθη, που δείχνει ίσες γεννήσεις και θανάτους, προφανώς οφείλεται σε συγκεκριμένο παράγοντα, κάτι το οποίο μπορεί να επιβεβαιωθεί από τα ληξιαρχεία των δήμων.

Το thraki Νεα παρουσιάζει ολόκληρη τη φυσική κίνηση του πληθυσμού για το 2017, όπως δημοσιοποιήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, με την ελπίδα να αντιστραφεί το κλίμα, ύστερα όμως από πραγματική αφύπνιση του Ελληνικού Κράτους.

Δείτε αναλυτικά την φυσική κίνηση του πληθυσμού για το 2017, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο

Φυσική Κίνηση Πληθυσμού ( 2017 )