Αυτόπτες μάρτυρες ή άτομα που πέρασαν μαζί με τις γυναίκες το ποτάμι αναζητεί η αστυνομία.

Δύσκολο θεωρούν οι αστυνομικοί το ενδεχόμενο οι γυναίκες οι οποίες βρέθηκαν δολοφονημένες σε παραποτάμια περιοχή του Πραγγίου να πέρασαν μόνες τους το ποτάμι. Ως εκ τούτου, αναζητούν σε άτομα που έχουν συλληφθεί από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα, πληροφορίες για την ομάδα που βρίσκονταν οι γυναίκες και ποιος ήταν μαζί τους, αλλά και αν αγνοείται κι άλλος από την ίδια ομάδα. Η αστυνομία ψάχνει να βρει στοιχεία, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό οι γυναίκες να αποκόπηκαν από την ομάδα των ατόμων με τα οποία πέρασαν το ποτάμι, από τον δήμιό τους.
Με όλα τα σενάρια ανοιχτά, αυτό που σε πρώτη φάση περιμένουν όσοι έχουν αναλάβει τις έρευνες είναι να βρεθεί γενετικό υλικό στα μαχαίρια, τα οποία για μέρες σκεπάζονταν από την υγρασία του Έβρου. Όσο για το κινητό που βρέθηκε στο σημείο και αυτό ίσως δώσει πληροφορίες για κλήσεις, στίγμα και τη διαδρομή που ακολούθησαν οι άτυχες γυναίκες.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, η αστυνομία έχει στη διάθεσή τρεις φωτογραφίες γυναικών που αγνοούνται, αλλά δεν είναι δυνατή η ταυτοποίησή τους, λόγω της κατάστασης των σορών.

Οι αναζητήσεις συγγενών, αν ταυτοποιηθούν τελικά οι νεκρές, θα δώσουν και την πληροφορία για το ποιος ήταν μαζί τους στο ταξίδι μέχρι την Ελλάδα.
Αυτό που προς το παρόν έχει ειδική βαρύτητα, είναι ο εντοπισμός ατόμων που ήταν μαζί τους στη διαδρομή από την τουρική όχθη, μέχρι το σημείο που βρέθηκαν νεκρές.