Ο ίδιος ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος, διαψεύδει στην ουσία τα όσα μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Open (πρώην Ε), ότι οι δύο στρατιωτικοί οι οποίοι είχαν συλληφθεί και κρατηθεί για 5,5 μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης θα περάσουν από στρατοδικείο. Η διάψευση του ρεπορτάζ έγινε από την ιστοσελίδα zougla και ο υπουργός εθνικής άμυνας έσπευσε να αναμεταδώσει το tweet, κάτι που μεταφράζεται σε επιβεβαίωση της ιστοσελίδας.
Για το θέμα το zougla γράφει:

Άσχημη αρχή έκανε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη και διευθυντή ειδήσεων τον Δημήτρη Μιχαλέλη. Σε ζωντανή σύνδεση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το δελτίο μετέδωσε την είδηση πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης-Κούκλατζης παραπέμπονται μαζί με άλλους 8 ανώτερους στρατιωτικούς της περιοχής του Έβρου σε στρατοδικείο.

Το zougla.gr επικοινώνησε το βράδυ της Τετάρτης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στελέχη της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου διέψευσαν κατηγορηματικά την είδηση που μετέδωσε ο σταθμός Open, προσθέτοντας πως το ΥΠΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του κατά του τηλεοπτικού σταθμού για τη μετάδοση αυτής της ψευδούς είδησης.

Παράλληλα, αναμένεται σύντομα ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του ΓΕΕΘΑ, αυτό που συμβαίνει είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διοικητική διερεύνηση για το περιστατικό που συνέβη στον Έβρο και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή.