Στο κινητό πλέον ρίχνουν όλο το βάρος τους οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της τριπλής δολοφονίας, η οποία αποκαλύφθηκε στην παρέβρια περιοχή του Πραγγίου στις 10 Οκτωβρίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος αγρότης εντόπισε μία νεκρή γυναίκα. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμα δύο άψυχα κορμιά γυναικών. Όλες έφεραν βαθύ τραύμα στο λαιμό και ύστερα από τα αποτελέσματα στον έλεγχο DNA που έγινε, αποδείχτηκε ότι πρόκειται για μία μητέρα με τις δύο ανήλικες κόρες της.
Εκτός από δύο μαχαίρια που βρέθηκαν στο σημείο και κάποια μικρής αξίας κοσμήματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν κι ένα κινητό.
Το κινητό ήταν κλειστό και οι προσπάθειες για να ανοίξει συνεχίζονται, καθώς για να ανοίξει απαιτείται κωδικός που δίδεται με επαφή σημείων πάνω στην οθόνη.
Η προσπάθεια για να ανοίξει το κινητό γίνεται μέσω ειδικού προγράμματος που έχει η ΕΛΑΣ και δεν αποκλείεται αν τελικά δεν ανοίξει, να σταλεί σε εξειδικευμένα εργαστήρια στο εξωτερικό.

Το σημαντικό στοιχείο που αποκαλύπτει απόψε το thraki Νεα, είναι ότι στο κινητό δεν υπάρχει κάρτα sim.

Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο, καθώς αν η κάρτα βγήκε εσκεμμένα από τον δολοφόνο, αυτό ίσως να σημαίνει ότι έκανε προσπάθεια να κρύψει κάποια στοιχεία, όπως για παράδειγμα η χώρα αγοράς της κάρτας.

Η αστυνομία, έχει εντοπίσει και κάποια έγγραφα από το Αφγανιστάν στο σημείο της δολοφονίας, κάτι που οδήγησε στην πρώτη εκτίμηση ότι ίσως να προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα. Το ντύσιμό τους όμως, το οποίο ήταν πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα και χωρίς μαντίλες, καθώς  και κάποια εξωτερικά χαρακτηριστικά «δείχνουν» ότι κατάγονται από άλλη χώρα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάποια μαρτυρία ή κάποια δήλωση εξαφάνισης τριών γυναικών σε γνώση των ελληνικών αρχών.