Οι εκλογές πλέον έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, καθώς οι ψηφοφόροι πολλές φορές δεν λαμβάνουν καν υπόψιν τους της κομματική γραμμή. Ειδικά όσο πιο μικρή και «προσωπική» είναι η εκλογική μάχη, τόσο μεγαλύτερη σημασία έχει το πρόσωπο και τόσο λιγότερη το κόμμα.
Στην περιφέρεια ΑΜΘ οι υποψήφιοι, ο ένας μετά τον άλλο ανοίγουν τα χαρτιά τους.
Το ενδιαφέρον όμως, αυτή τη στιγμή δεν εστιάζεται στους υποψηφίους που στηρίζουν τα κόμματα, Μέτιο η ΝΔ, Σιμιτζή το ΚΙΝΑΛ, Κατσιμίγα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στους ανεξάρτητους που θα διεκδικήσουν την περιφέρεια.
Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, οι οποίοι έχουν δηλώσει υποψήφιοι περιφερειάρχες, ίσως να έρθουν σε συμφωνία και να έχουν έναν συνδυασμό ο οποίος θα αποτελείται στην πλειοψηφία του από στελέχη προερχόμενα από τη Νέα Δημοκρατία, με δυναμικές όμως συμμετοχές από άλλους χώρους, ενώ ο Χριστόδουλος Τοψίδης θα προσπαθήσει να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερα πρόσωπα και από χώρους εκτός ΝΔ.
Στη Νέα Δημοκρατία, προσπαθούν να περιορίσουν όσο το δυνατόν τις διαρροές, αλλά αυτό είναι κάτι το δύσκολο, δεδομένου ότι ήδη ο Πέτροβιτς έχει κάνει συμφωνίες με κομματικά στελέχη κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που προχώρησε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.
Συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, μιλώντας στο thraki Νεα, είπαν ότι σ’ αυτή τη φάση δεν μπορούν να ανακοινωθούν ονόματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα Πέτροβιτς για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν πρέπει να τους ασκηθούν πιέσεις ή συμβουλές αποχώρησής τους από τον συνδυασμό.
Η Νέα Δημοκρατία πάντως βρίσκεται σε δίλημμα στο αν θα προχωρήσει σε διαγραφές ανταρτών ή αν θα αφήσουν τα πράγματα να κυλήσουν, καθώς οποιαδήποτε απόφαση ίσως να φέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα για την πανκομματική στήριξη Μέτιου.

Διαβάστε: Ο αστυφύλακας και ο χωροφύλακας