Καταδικάστηκαν από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας και οι τρεις συλληφθέντες.

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ορεστιάδα, όταν ένα αυτοκίνητο με τρεις επιβάτες έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως. Από το τροχαίο όπου προκλήθηκαν υλικές ζημιές, δεν υπήρχαν τραυματισμοί, αλλά έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ των επιβατών του αυτοκινήτου και αστυνομικών.

Και οι τρεις επιβάτες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατηγορήθηκε ότι εξύβρισε τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο κι ότι κτύπησε τον έναν εξ αυτών, ο ένας επιβάτης για εξύβριση και αντίσταση και ο τρίτος για αντίσταση κατά της αρχής.
Στο αυτόφωρο τριμελές δικαστήριο οι κατηγορούμενοι και οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί κατέθεσαν για το περιστατικό. Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι ο ένας κατηγορούμενος κτύπησε με κλοτσιά τροχονόμο στο κεφάλι κι ότι αυτός και ένας ακόμη επιβάτης τους εξύβρισε κι ότι οι κατηγορούμενοι αντιστάθηκαν.
Μάλιστα ο αστυνομικός που δέχτηκε το κτύπημα, νοσηλεύτηκε και μία μέρα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου τονίζοντας ότι βρίσκονταν σε σύγχυση, καθώς είχαν καταναλώσει αλκοόλ, έγινε το ατύχημα και είδαν κόσμο να συγκεντρώνεται στο σημείο, ενώ ζήτησε να ληφθεί υπόψιν και το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, με το δικαστήριο να μην το κάνει δεχτό.
Μάλιστα στο δικαστήριο τονίστηκε ότι η συμπεριφορά τους στα κρατητήρια ήταν καλή.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους τρεις συλληφθέντες με τριετή αναστολή.
Ο πρώτος κατηγορούμενος κατηγορούνταν για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, διατάραξη συγκοινωνιών και απρόκλητη σωματική βλάβη και καταδικάστηκε σε τρία έτη και οκτώ μήνες φυλάκιση, ο δεύτερος για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής και καταδικάστηκε σε δύο έτη και εννέα μήνες φυλάκιση και ο τρίτος για αντίσταση κατά της αρχής και καταδικάστηκε σε δύο έτη φυλάκιση. Η ποινή και για τους τρεις είναι με αναστολή.
Ο οδηγός καταδικάστηκε και για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.