Είδε τον κλέφτη πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και ζει με την αγωνία αν θα του ξανασυμβεί και πως θα αντιδράσει.

Με τον φόβο ζουν πλέον οι κάτοικοι απομακρυσμένων οικισμών του Έβρου, καθώς δε γνωρίζουν ποιος κυκλοφορεί στους δρόμους των χωριών και στα σπίτια τους.

Κάτοικος του χωριού Μαυροκκλήσι άκουσε θόρυβο και πήγε στο παράθυρο για να δει τη συμβαίνει. Μέσα στο σκοτάδι διέκρινε έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος είχε μαζί του ένα σακίδιο να προσπαθεί να του ανοίξει το αυτοκίνητο. Άμεσα ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και βγήκε έξω με φόβο για να προστατεύσει την περιουσία του.

Οι κάτοικοι στους απομακρυσμένους οικισμούς, έχουν πολλές φορές αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά και ζουν κυριολεκτικά με την αγωνία, για το πως θα αντιδράσουν και όσοι κυκλοφορούν παράνομα στην περιοχή, αλλά και οι ίδιοι αν αντιληφθούν ότι απειλείται η περιουσία τους.
Στο χωριό πριν λίγα 24ωρα λαθρομετανάστες μπήκαν σε σπίτι, πήραν ρούχα και άφησαν πίσω τους σημείωμα στα Αγγλικά. Στο σημείωμα έγραψαν: «Σε ευχαριστούμε που μας έδωσες μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».

Στο μεταξύ στη Νέα Βύσσα Τούρκοι οι οποίοι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, πήραν από το κεντρικό καφενείου του Κάρτερ, δύο τσουβάλια με ξύλα προκειμένου να ανάψουν φωτιά. Οι Τούρκοι άφησαν σημείωμα με το οποίοι εξήγησαν την πράξη τους, ενώ άφησαν και 10 ευρώ.