Με αιχμές προς τη σημερινή διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ η συνέντευξη που παραχώρησε στο thraki Νεα, η περιφερειακή σύμβουλος της πλειοψηφίας Νόρα Μοσχοφίδου. Λίγους μήνες πριν ανακοινωθούν οι συνδυασμοί οι κα. Μοσχοφίδου, προχωράει σε αποκαλύψεις.

Πλησιάζουμε στις εκλογές. Πώς κρίνετε το έργο της περιφερειακής αρχής;
Αισθάνομαι δικαιωμένη από την επιλογή μου να θέσω υποψηφιότητα ως Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφερειακή Αναγέννηση με αρχηγό τον Γιώργο Παυλίδη. Τα δύο πρώτα χρόνια παρότι η χώρα βρισκόταν στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η περιφέρεια μας όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά έθεσε τις βάσεις και δρομολόγησε την ανάπτυξη της μέσα από έναν εξαιρετικό σχεδιασμό με την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής της θέσης. Η τουριστική ανάπτυξη βρέθηκε στο επίκεντρο, σημειώνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα ενώ η ανάδειξη της αρχαίας Εγνατίας οδού και η δημιουργία του πιστού αντιγράφου της Νίκης της Σαμοθράκης ενίσχυσαν σημαντικά την πολιτιστική μας ταυτότητα. Παράλληλα δόθηκε ώθηση με ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη χορήγηση φυσικού αερίου όχι μόνο στις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας αλλά και στην Ορεστιάδα, με προοπτική να καλυφθούν όλες οι πόλεις ενεργειακά και να δρομολογηθούν επιτέλους προς την ολοκλήρωσή τους βαλτωμένα έργα όπως ο κάθετος άξονας του Έβρου. Δυστυχώς στην πορεία ο αδόκητος χαμός του Γιώργου Παυλίδη άφησε τον πήχη πολύ ψηλά και ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Είστε από τα άτομα τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν σε κάποιο τομέα διοίκησης, εκτός βέβαια από τη συμμετοχή σας σε επιτροπές (μεταξύ των οποίων και στην οικονομική). Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;
Είμαι τακτικό μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης και της Οικονομικής Επιτροπής, μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, διετέλεσα για 2,5 χρόνια αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Έβρου και μετέχω επίσης σε πλήθος επιτροπών είτε ως τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος. Προσπάθησα με όλη μου την καρδιά και τις δυνάμεις να είμαι συνεπής και αποτελεσματική στις θεσμικές μου υποχρεώσεις σύμφωνα με όσα ο νόμος και οι ανατιθέμενες αρμοδιότητες ορίζουν. Δε φοβήθηκα ποτέ να αναλάβω ευθύνες και είμαι έτοιμη να προσφέρω ακόμα περισσότερα, σε μία ακριτική περιοχή με πλήθος προβλημάτων αλλά και τεράστιες δυνατότητες. Η επιλογή όμως των αιρετών σε θέσεις ευθύνης γίνεται με αποκλειστική αρμοδιότητα και επιλογή του Περιφερειάρχη.

Έχετε λάβει την απόφαση αν θα ξανασχοληθείτε κι αν ναι, έχετε επιλέξει αν θα είστε υποψήφια στην περιφέρεια, στο δήμο Ορεστιάδας και με ποιον συνδυασμό;
Γίνονται επαφές και συζητήσεις για την επόμενη μέρα, οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Η ευθύνη της επιλογής είναι μεγαλύτερη σε αυτούς που έχουν πλέον εμπειρία, γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και δε θέτουν απλώς υποψηφιότητα για πρώτη φορά.

Με την πρώτη σκέψη, το πρώτο πράγμα που λείπει από την περιφέρεια ΑΜΘ ποιο είναι;
Όραμα σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα.

Με την δεύτερη;
Το να μετατρέψουμε τα μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα και να πάμε μπροστά.