Thraki Νεα: Ο δήμος πρέπει να πάρει πρωτοβουλία

Για ακόμη μία φορά, η στάθμη του Ερυθροπόταμου, ανέβηκε σε σημείο που να προκαλέσει ανησυχία. Οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή, σε συνδυασμό με τον κορεσμό του υδροφόρου ορίζοντα από τις χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, είχαν σαν αποτέλεσμα το ποτάμι να φουσκώσει.
7 αντλίες όλο το βράδυ της Πέμπτης, βρίσκονταν σε λειτουργία, προκειμένου να μην πλημμυρίσουν τα σπίτια που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του αναχώματος του ποταμού.

Παρατηρώντας το ποτάμι, βλέπεις μέσα στην κοίτη του, δέντρα. Δεκάδες λεύκες, οι οποίες απέχουν ελάχιστα μέτρα από το ανάχωμα και την κύρια κοίτη.
Τα δέντρα, εκτός από το γεγονός ότι λειτουργούν, έστω και κατ’ ελάχιστον ενισχυτικά ως προς την άνοδο της στάθμης, μειώνουν την ταχύτητα διεξόδου του νερού προς τον Έβρο και συγκρατούν φερτές ύλες, με αποτέλεσμα και το ποτάμι να μπαζώνεται και το νερό να βρίσκει ακόμη μεγαλύτερο εμπόδιο.
Το thraki Νεα, ρώτησε τον δασάρχη Διδυμοτείχου Δημήτρη Μητρούδη για την παρουσία των δέντρων. Σύμφωνα με τον κ. Μητρούδη η περιοχή ανήκει στην αρμοδιότητα του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου και το δασαρχείο θα ήταν θετικό αν κατατεθεί αίτημα για το κόψιμο των δέντρων.

Με δεδομένο, ότι το θέμα αφορά άμεσα την πόλη του Διδυμοτείχου, το thraki Νεα, θεωρεί ότι άμεσα ο δήμος Διδυμοτείχου, πρέπει να επιληφθεί.