Μεγάλη προσυγκέντρωση αγροτών στην Ορεστιάδα

Αποφάσεις πήραν οι αγρότες οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα. Οι αγρότες εμφανίστηκαν έτοιμοι να βγουν στους δρόμους και να στήσουν μπλόκα προκειμένου να πιέσουν για λύσεις στα προβλήματά τους.
Ειδικά όμως οι αγρότες του Έβρου, έχουν να αντιμετωπίσουν την περσινή καταστροφική χρονιά, με χιλιάδες στρέμματα να μην αποδίδουν, καθώς στα σιτηρά οι καιρικές συνθήκες κατέστρεψαν πολλές παραγωγές, ενώ το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι εξαφάνισαν την βαμβακοκαλλιέργεια.
Στη σύσκεψη, αποφάσιστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, την ημέρα που είναι προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη με εκπροσώπους του Έβρου, όπου θα συζητηθεί το θέμα των αποζημιώσεων για τις κατεστραμμένες καλλιέργειες.
Την επόμενη μέρα, οι αγρότες θα ξανασυνεδριάσουν για αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν ή όχι σε μπλόκα, με την απόφαση απ’ ότι φαίνεται να εξαρτάται και από τις απαντήσεις που θα δώσει ο υπουργός για τις αποζημιώσεις.