Στο thraki Νεα, μιλάει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με την παράταξη Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση Δημήτρης Μακεδόνας. Ο κ. Μακεδόνας χαρακτηρίζει τον υποψήφιο δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης Ευάγγελο Μυτιληνό άνθρωπο με στόχο και όραμα, ενώ αναφέρεται ειδικά στα οφέλη που μπορούν να έχουν οι δημότες από το πέρασμα στην εποχή της πράσινης ενέργειας.

 

Χρόνια επαγγελματίας, από τους πλέον γνωστούς στην Αλεξανδρούπολη. Τι είναι αυτό που κάνει έναν επαγγελματία να ζητήσει από τους πολίτες να τον στηρίξουν στο επόμενο βήμα;
Σπούδασα και δούλεψα 28 χρόνια στο εξωτερικό και τα τελευταία 20 χρόνια δραστηριοποιούμαι στην Αλεξανδρούπολη σε κατασκευές, ενεργειακά έργα και με τις ανανεώσιμες πηγές ενεργείας.
Θέλω να προσφέρω την εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο ώστε να μετατρέψουμε την Αλεξανδρούπολη σε πράσινη πόλη. Προγραμματίζουμε για την αυτονομία του δήμου σε ενεργειακούς πόρους για την μείωση του διοξειδίου του άνθρακα και μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης με μηδενικό αποτύπωμα
κατασκευή φωτοβολταϊκώνσε όλα τα κτίρια του δήμου
αγορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα & λεωφορεία του δήμου
αξιοποίηση την Νομοθεσία για Ενεργειακές Κοινότητες ( Νομός 4513 ΦΕΚ 9 23/1/2018)
αξιοποίηση γεωθερμικού πεδίου για θερμοκήπια με τοπικούς αγρότες
αξιοποίηση και την κατασκευή δίκτυο τηλεθέρμανση Φέρων
φωτισμός led σε όλο τον Δήμο
κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην πολης Δ.Ε.Δ.Α. ΑΕ.
Δεχτήκατε αρνητική κριτική για την απόφασή σας;
Όχι οι φίλοι και γνωστοί με στηρίζουν και με ενθαρρύνουν να προχωρήσω και να ενώσουμε όλοι την γνώση και τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη
Εδώ και δεκαετίες ακούμε για την πράσινη ενέργεια. Τα τελευταία χρόνια βέβαια, βλέπουμε και αρκετά βήματα. Μπορούν οι πολίτες να κερδίσουν από τις αλλαγές για την προστασία του περιβάλλοντος και με ποιον τρόπο;
Όπως προανέφερα τα έργα των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας μπορούν να μειώσουν το λειτουργικό κόστος του δήμου στην ενεργεία και έως ένα βαθμό μπορούν να μειωθούν τα δημοτικά τέλη προς όφελος των πολιτών.
Θα επισπεύσουμε την κατασκευή δικτύου τηλεθέρμανσης Φερών, Τραϊανούπολης και το δίκτυο φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη ώστε οι πολίτες θα έχουν το δίκτυο άμεσα για να έχουν μειωμένο κόστος θέρμανσης.
Θεωρείτε ότι η παράταξή σας, θα ωθήσει τους πολίτες προς νέες αντιλήψεις για το περιβάλλον;
Χρειάζονται καινοτόμες ιδέες για την συμμέτοχη των πολιτών στην ανακύκλωση και προστασία του περιβάλλοντος. Μπορούμε να οργανώσουμε την ανακύκλωση ώστε να συμμετέχουν οι δημότες στην συλλογή και να ωφελούνται με ένα ανταποδοτικό τέλος.

Γιατί πιστεύετε ότι ο Ευάγγελος Μυτιληνός θα είναι καλός δήμαρχος;
Ο Ευάγγελος Μυτιληνός είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, που έχει δοκιμαστεί και στην ΔΕΥΑΑ με θετική θητεία. Είναι άνθρωπος των έργων και πράξεων με όραμα και στόχους για ένα καλύτερο δήμο.