Οι πρώτοι 13 τους Σιανκούρη


Για δημοτική αδράνεια που έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια στο δήμο Ορεστιάδας, μιλάει ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας Παναγιώτης Σιανκούρης. Ο κ. Σιανκούρης, παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και ορισμένες από τις προτάσεις του για το δήμο Ορεστιάδας, στην πρώτη του ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση – παρουσίαση του συνδυασμού «Δυναμικά Μπροστά».

Ο Παναγιώτης Σιανκούρης, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος δήμαρχος του Καποδιστριακού δήμου Βύσσας, τόνισε ότι μελέτες για έργα στο δήμο είναι έτοιμες και θα τις επαναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι έχουν και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε στην κατασκευή πλανηταρίου, το οποίο θα λειτουργήσει και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, έργο που όπως υποστηρίζει έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω interegg ύψους 1.700.000 ευρώ, με τον φάκελο να έχει καταταθεί στην προηγούμενη δημοτική αρχή Ορεστιάδας, η οποία γύρισε την πλάτη, όπως ανέφερε. Το πλανητάριο είναι το 1ο έργο που θα υλοποιήσει ως νέος δήμαρχος είπε ο κ. Σιανκούρης.
Παράλληλα μίλησε για αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις κάποιων δρόμων της πόλης, την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων και για ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας της περιοχής.
“Έχει μεγάλη δύναμη ένας δήμαρχος, αρκεί να πιστεύει σε κάτι, να έχει υπομονμή και επιμονή” τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις δυνατότητες διοίκησης.

Στο μεταξύ ο κ. Σιανκούρης, παρουσίασε και τους πρώτους υποψηφίους οι οποίοι είναι οι:
Μαρία Ασμανίδου, ιδιωτική υπάλληλος
Δημήτρης Γεωργακίδης, αγρότης
Βασίλης Γκιζάνης, κομμωτής
Στέργιος Καζάκης, φοιτητής
Χριστόδουλος Κολτσίδης, συνταξιούχος ταχυδρομικός
Σταματία Κωστίδου, ζωγράφος
Παναγιώτης Μπαξεβανίδης, τεχνολόγος μηχανολόγος
Κωνσταντίνος Ρυζιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος
Δημήτρης Πεχλιβανίδης, ιδιωτικός υπάλληλος
Πασχάλης Στεφανόπουλος, ιδιωτικός υπάλληλος
Βασιλική Στυφούδη, ιδιωτική υπάλληλος
Γιάννης Χατζής, τραπεζικός υπάλληλος
Ανδρέας Σαραντίδης, αγρότης