Μπαίνουμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο (όλων των εκλογών) και όπως συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιόδους ακούγονται διάφορα για ανάπτυξη, απασχόληση, επαναφορά ή φορά προς την κανονικότητα.
Υποψήφιοι καταθέτουν απόψεις, προτάσεις, θέσεις.
Είναι μέσα στο παιχνίδι κι αυτά.
Ο διαχειριστής του thraki Νεα Γιάννης Τομαδάκης, θέλησε να υπενθυμίσει πως διαχειρίστηκε μία κατάσταση στο παρελθόν, η οποία αφορούσε στην ανάπτυξη του βορείου τμήματος του Έβρου (κι όχι βόρειου Έβρου, όπως κακώς αναφέρουν σχεδόν όλοι εδώ και δεκαετίες).

Σε ανύποπτο χρόνο, είχα γράψει για τη δημιουργία φυλακών στην Ορεστιάδα. Αργότερα, δημιουργήθηκε μία συζήτηση γύρω από το θέμα και μάλιστα είχαν έρθει στην Ορεστιάδα να μιλήσουν εκπρόσωπος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Κομοτηνής και ο τότε δήμαρχος Κομοτηνής Κοτσάκης. Θυμάμαι ξεκάθαρα και κρυστάλλινα, ποιοι είχαν διαφωνήσει. Ένας μάλιστα είχε πει, δε θέλω να παιδί μου να μεγαλώσει σε περιβάλλον με φυλακές. Το παιδί του συγκεκριμένου κυρίου, δεν μεγάλωσε σε περιβάλλον με φυλακές και μάλιστα μετανάστευσε για να βρει εργασία. . . Δεν σχολιάζω κάτι παραπάνω για τον κύριο και την άποψή του. Θα μπορούσα να πω, διάφορα για τους δήθεν προοδευτικούς ή τους πραγματικούς προοδευτικούς, οι οποίοι έβαλαν το λίθο τους (όχι το λιθαράκι τους) για την κατηφόρα του βορείου τμήματος του Έβρου. Ελπίζω, στην ανάπτυξη του τόπου μου και εύχομαι, τώρα που θα υπάρξει ανάπτυξη ξανά στη χώρα μας, τα θέματα μας, να τα διαχειριστούν με σοβαρότητα και πραγματική ματιά στο μέλλον μας, το οποίο είναι το μέλλον των παιδιών μας. Λέω ναι στην ίδρυση φυλακών, συγκεκριμένου τύπου φυλακών στο βόρειο τμήμα του Έβρου.
Όποιος θέλει, ας κράξει ελεύθερα, αλλά θα τον παρακαλέσω πρώτα να σκεφτεί πριν μιλήσει. . .