62χρονος τα έβαλε με δύο ληστές, πιάστηκαν στα χέρια, οι δύο δράστες το έβαλαν στα πόδια και ο 62χρονος ιδιοκτήτης επιχείρισης γλύτωσε με ελαφρά τραύματα.
Κρύβοντας τα πρόσωπά τους και απειλώντας με όπλο τον ιδιοκτήτη επιχείρησης, δύο άτομα 35 και 36 ετών προσπάθησαν να τον ληστέψουν στην Καβάλα. Μάλιστα οι δύο δράστες χρησιμοποίησαν και σωματική βία και τις εισπράξεις του καταστήματος, πλην όμως αυτός αντέδρασε και οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους, διαφεύγοντας χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ειδοποιηθέντες αστυνομικοί, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες, σε κοντινή απόσταση από τον τόπου του περιστατικού.
Στο σημείο εντοπισμού τους, βρέθηκαν ένα όπλο (ρέπλικα) και ένα ζευγάρι γάντια, τα οποία οι δράστες είχαν απορρίψει μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, προέκυψε επίσης ότι κατά τη διάπραξη της απόπειρας ληστείας, χρησιμοποίησαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν κλέψει λίγες ώρες νωρίτερα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το αφαιρεθέν δίκυκλο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Συνολικά κατασχέθηκαν ένα όπλο (ρέπλικα), ένα ζευγάρι γάντια και ένα περιλαίμιο.
Ο 62χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.