Μία γυναίκα επανέφερε ηλικιωμένη στη μέση του δρόμου, το μεσημέρι στο Φυλάκιο.

Ήταν λίγο μετά τις 13:00 όταν ένα ασθενοφόρο διέσχισε με μεγάλη ταχύτητα την Ορεστιάδα. Το ασθενοφόρο κατευθύνονταν στο Φυλάκιο, όπου ηλικιωμένη είχε πέσει στη μέση του δρόμου και δεν είχε τις αισθήσεις της. Πάνω της, μία γυναίκα, νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου τυχαία βρέθηκε στο σημείο, καθώς είχε επιστρέψει στο χωριό της για τις ημέρες του Πάσχα. Η ηλικιωμένη χωρίς τις αισθήσεις της, με τη νοσηλεύτρια να κάνει τα πάντα για να την επαναφέρει. Τα πάντα κρέμονταν από μία κλωστή, όμως η ημέρα της Ανάστασης έκανε το θαύμα της. Η ηλικιωμένη σώθηκε, χάρη στο Άγγελο που βρέθηκε τυχαία στο σημείο.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο πρώην πρόεδρος της Ελιάς Κυριάκος Καφάς, ο οποίος περιέγραψε αυτό που έζησε, με ένα συγκλονιστικό κείμενο:
ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΛΑ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΑΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Η ΚΟΠΕΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΛΕΥΑΝΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΗΡΩΙΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ! ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !! ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΛΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ !! ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ !! ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΩ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΠΟΥ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΒΑΣΩ ! ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ !! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !! ΥΓ , ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ !!