Μήνυμα Κοσμήτορα που συγκινεί! «Όλοι οι εργαζόμενοι είναι συνάδελφοί μας» τονίζει στο thraki Νεα ο Σπύρος Κουτρούμπας «

«

Σε αναστάτωση βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η πανεπιστημιακή κοινότητα της Ορεστιάδας, καθώς έχει γίνει γνωστό ότι δύο εργαζόμενοι φύλακες, ύστερα από 11 και 16 χρόνια εργασίας και προσφοράς στο πανεπιστήμιο, θα μείνουν χωρίς εργασία, καθώς η νέα εταιρία που ανέλαβε τη φύλαξη του πανεπιστημίου δε θα τους προσλάβει.

Χωρίς εργασία αναμένεται να μείνουν σε λίγες μέρες δύο εργαζόμενοι στη φύλαξη του πανεπιστημίου της Ορεστιάδας, καθώς δεν έχουν κληθεί μέχρι τώρα να υπογράψουν σύμβαση με την νέα εταιρία η οποία ανέλαβε τη φύλαξη του πανεπιστημίου. Στο πανεπιστήμιο, στον τομέα της φύλαξης εργάζονται πέντε άτομα, η νέα εταιρία θα αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων σε οκτώ, από τους οποίους όμως θα λείπουν δύο εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν προσφέρει εργασία για 11 και 16 χρόνια. Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις εντός πανεπιστημίου, ενώ το thraki Νεα, επικοινώνησε με τον Κοσμήτορα της σχολής κ. Σπύρο Κουτρούμπα, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους δύο εργαζομένους, τονίζοντας ότι όσοι εργάζονται στον τομέα της φύλαξης έχουν προσφέρει και εκτός ωραρίου, έχουν αντιμετωπίσει δύσκολα περιστατικά, με χαρακτηριστικά την αποτροπή εισόδου ατόμου στις φοιτητικές εστίες και την κατάσβεση πυρκαγιάς. Παράλληλα με μία δήλωσή του ο κ. Κουτρούμπας αποδεικνύει το πόσο μεγάλη σημασία έχει για την ομαλή λειτουργία της πανεπιστημιακής κοινότητας η εξέλιξη του θέματος. Ο Κοσμήτορας της σχολής τόνισε στο thraki Νεα: »
Όλοι οι εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο, σε όποιον τομέα κι αν εργάζονται είναι συνάδελφοί μας».

Για το θέμα συνεδρίασε και η κοσμητεία της σχολής επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ εκδίδοντας μάλιστα το παρακάτω ψήφισμα:
Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην ουσιαστική απόλυση δύο εργαζομένων στη φύλαξη του Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα. Θεωρούμε την απόφαση αυτή άδικη και αναίτια, δεδομένου ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι πληρούν όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, έχουν αποκτήσει πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο της εργασίας τους, το οποίο υπηρέτησαν με επάρκεια, πίστη και αφοσίωση σε πολλές δύσκολες περιπτώσεις κερδίζοντας και την εμπιστοσύνη του προσωπικού της Σχολής και συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Η Κοσμητεία της Σχολής μας τάσσεται στο πλευρό των δύο εργαζομένων και καλεί την Ανάδοχο Εταιρεία να αναθεωρήσει την απόφασή της, ανεξάρτητα από τις τυπικές νομικές δεσμεύσεις της, θεωρώντας πως κοινός μας στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία της Σχολής μας. Σε αντίθετη περίπτωση, επιφυλάσσεται να επανακαθορίσει τη στάση της σε συνεργασία με τους Συλλόγους των Φοιτητών και των Διοικητικών Υπαλλήλων.

 

Το thraki Νεα επικοινώνησε την Τρίτη το μεσημέρι με τη νέα εταιρία που έχει αναλάβει τη φύλαξη του πανεπιστημίου, χωρίς να καταφέρει να συνομιλήσει για το θέμα με κάποιον εκπρόσωπό της.