Την ολοκλήρωση των περιφερειακών εκλογών περιμένει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ανακοινώσει, ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό της στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, η εκλογική επιτροπή του κόμματος, έχει λάβει ήδη σχεδόν όλες τις αποφάσεις, όμως η ανακοίνωση των ονομάτων δεν γίνεται, λόγω των περιφερειακών εκλογών, όπου το κόμμα έχει διασπαστεί στα δύο. Από τη μια επίσημα δίνεται γραμμή για τον Χρήστο Μέτιο και μάλιστα σκληρή γραμμή, από την άλλη όμως υπάρχει μεγάλο μέρος στελεχών τα οποία είτε φανερά είτε στο παρασκήνιο στηρίζουν Χριστόδουλο Τοψίδη.
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δώσει και την ευκαιρία στο κόμμα να προχωρήσει σε ανακοινώσεις, ώστε να ξεκινήσουν και επίσημα οι υποψήφιοι βουλευτές να μιλούν ανοιχτά με τους πολίτες ζητώντας ψήφο.
Στο μεταξύ, λίγο πολύ τα ονόματα των ανδρών είναι γνωστά, στις γυναίκες δεν έχει ξεκαθαρίσει το παραμικρό. Πέρα από τη δημοσιογράφο Έλενα Σώκου, όλα τα άλλο ονόματα που ακούγονται έχουν λίγες ή περισσότερες πιθανότητες. Αυτό το γνωρίζουν καλά και οι υποψήφιες και ο στενός τους κύκλος, ανεξάρτητα με το τι διαδίδουν δεξιά και αριστερά.
Άλλωστε δεν είναι μακρινό το 2009 όπου γυναίκα έλεγε ότι θα είναι υποψήφια και έμεινε εκτός, όπως ήταν άλλωστε γνωστό σ’ όλους τους άλλους. Και το 2009 υπήρχε η εναλλακτική επιλογή του Καμμένου. Τώρα ούτε αυτό υπάρχει.