Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έχουν ενταχθεί εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ενώ εργαζόμενοι που δεν βρίσκονταν κοντά σε σύνταξη ή δεν ήθελαν να συνταξιοδοτηθούν αναμένουν την μετάταξή τους.

Σήμερα στη βουλή η τροπολογία για την πληρωμή αγροτών και εργαζομένων της ΕΒΖ. 5,6 εκατομμύρια Ευρώ αναμένεται να διατεθούν ώστε να αποπληρωθούν οι αγρότες που δεν πληρώθηκαν για το 2017 και το 2018, ενώ παράλληλα και για να εξοφληθούν δεδουλευμένα προς εργαζομένους της ΕΒΖ.
Τη Δευτέρα θα συζητηθεί η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα για την ΕΒΖ και αναμένεται να κριθεί η μεταβίβαση της εταιρίας στον μοναδικό ιδιώτη που έχει καταθέσει ενδιαφέρον.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις 22 άτομα από το εργοστάσιο της Ορεστιάδας εντάχθηκαν στο σχέδιο εθελουσίας εξόδου και αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν τους επόμενους μήνες, ενώ 15 άτομα θα μεταταχθούν σε διάφορες υπηρεσίες και δήμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Έβρο έχουν σπαρθεί περίπου 4.000 στρέμματα τεύτλων, με τους αγρότες να βρίσκονται σε αναμονή των εξελίξεων, προκειμένου να γνωρίζουν και το τι θα γίνει τελικά με τη φετινή παραγωγή.