Με λεωφορεία εξυπηρετούνται όσοι ταξιδεύουν με τρένο στην περιοχή της Θράκης καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διέκοψε τα δρομολόγια των τρένων στη γραμμή Δράμα – Αλεξανδρούπολη, μεταφέροντας τους επιβάτες της με λεωφορεία . Για το θέμα η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά απέστειλε επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππου Τσαλίδη αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι έγιναν εργασίες αναβάθμισης της γραμμής από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2017 για τις οποίες μάλιστα δαπανήθηκαν περίπου 5 εκ ευρώ παρουσιάζονται προβλήματα, με αποτέλεσμα ο ΟΣΕ να δώσει εντολή για κίνηση παλαιού τύπου αμαξοστοιχιών, οι οποίες όμως και αυξάνουν το χρόνο του ταξιδιού και προβλήματα παρουσιάζουν. Ως αποτέλεσμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Δράμα Αλεξανδρούπολη εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό με λεωφορεία.

Σε σημείο της επιστολής προς την κα. Γκαρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Παρ’ όλα αυτά συγκεκριμένα τμήματα της γραμμής εξακολουθούν να παρουσιάζουν τεχνικά προβλήματα , με αποτέλεσμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ να είναι υποχρεωμένη (κατ’ εντολή της ΟΣΕ ΑΕ) να χρησιμοποιεί αμαξοστοιχίες παλαιού τύπου (πεντάδυμες αυτοκινητάμαξες AEG) κι όχι επιβατάμαξες με επικεφαλής ντηζελάμαξες AD tranz. Πέρα των μηχανικών προβλημάτων που παρουσιάζουν αυτές οι παλαιού τύπου αυτοκινητάμαξες AEG (τα οποία αυξάνονται κατά τους θερινούς μήνες) δε μας δίνουν καν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε επιβάτες που είναι ΑΜΕΑ)».

Παράλληλα στην απαντητική της επιστολή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει ότι ο χρόνος της διαδρομής αυξήθηκε, αντί να μειωθεί.

«Ο συνολικός χρόνος των δρομολογίων Αλεξανδρούπολης – Θεσσαλονίκης (και αντιστρόφως) πριν την ενεργοποίηση νέων δρομολογίων με IC ήταν 6 ώρες και 35 λεπτά και των απλών δρομολογίων 7 ώρες και 7 λεπτά. Με τη νέα χάραξη των δρομολογίων (από την ΟΣΕ ΑΕ) οι αντίστοιχοι χρόνοι είναι 8 ώρες και 11 λεπτά και 8 ώρες και 38 λεπτά, υποστηρίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η Νατάσα Γκαρά μιλώντας στη δημοτική τηλεόραση Ορεστιάδας υποστήριξε ότι στο παρελθόν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όταν είχε και πάλι διακόψει τα δρομολόγια είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε μηχανοδηγούς και εξέφρασε της αμφιβολίες της. Παράλληλα ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα και πάλι τα δρομολόγια, χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι στην επιστολή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεσμεύεται ότι από τον Σεπτέμβριο θα επανεξετάσει την απόφασή της για διακοπή των δρομολογίων, καθώς αναμένει από το ΟΣΕ να προχωρήσει στις εναπομείνασες απαιτούμενες εργασίες.