Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί στη Σαμοθράκη καθώς το πλοίο που μεταφέρει επιβάτες και οχήματα, το ΣΑΟΣ II έχει βλάβη με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις από και προς το νησί να πραγματοποιούνται μόνο με το ταχύπλοο Ζέφυρος, το οποίο όμως δεν μεταφέρει οχήματα. Η εταιρία SAOS Ferries ναύλωσε το οχηματαγωγό πλοίο ΑΝΑΞ προκειμένου να εκτελέσει έκτακτα δρομολόγια και να μεταφερθούν οχήματα από και προς το νησί.
Στα εκδοτήρια της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης επικρατεί το αδιαχώρητο, με τον δήμαρχο Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα να αναφέρει:

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η κατάσταση στη Σαμοθράκη είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η απίστευτη ταλαιπωρία των ταξιδιωτών που βρίσκονται σε ουρές αναμονής στα πρακτορεία Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα ταξιδέψουν, πως θα μετακινηθούν οι ίδιοι και τα αυτοκίνητά τους, με αλλαγές δρομολογίων κτλ.
Η Σαμοθράκη δυστυχώς για μια ακόμα φορά αποτελεί είδηση για τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή της σύνδεση, οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία είναι καταστροφικές με συνέπειες που θα επεκταθούν στο μέλλον. Η εταιρεία SAOS έχει την απόλυτη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συναρμόδιους φορείς να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.
Η δημοτική αρχή και σήμερα από νωρίς το πρωί συνεχίζει τις παρεμβάσεις για λύση του τεράστιου προβλήματος σε όλα τα επίπεδα. Σταθερή επιδίωξη ήταν και είναι η σταθεροποίηση και η ομαλότητα στην ακτοπλοϊκή μας σύνδεση. Η σημερινή κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί.
Επιπλέον ζητούμε από την εταιρεία SAOS πληροφόρηση, καλύτερο συντονισμό και έγκαιρη ενημέρωση σε όσους ταξιδεύουν. Είναι αδικαιολόγητη η τιμή των 25 ευρώ για το ΖΕΦΥΡΟΣ στο διάστημα αυτό. Οφείλει επίσης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυπηρέτηση και ανακούφιση των ταλαιπωρημένων ταξιδιωτών.

Φωτογραφίες: Πρακτορείο Σαμοθράκης σήμερα