Μεγάλη καρδιά ο Μέτιος ή προσπαθεί να κρατήσει εύθραυστες ισορροπίες;
Μετά την ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών, όπου διαφάνηκε ότι ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, ίσως να θέλει να ξεπεραστούν τα όσα έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, όσον αφορά την έντονη διαφωνία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη υγείας, όταν είχε απομακρυνθεί από την τότε θέση του, αλλά και τον ξεκάθαρο σεβασμό στην βούληση των ψηφοφόρων, οι οποίοι δεν άφησαν κανέναν περιθώριο στον περιφερειάρχη για τος ποιους θα κάνει χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, ο Χρήστος Μέτιος, ανακοίνωσε και την απόφασή του για την εκτελεστική γραμματεία της περιφέρειας.
Ήταν γνωστό, ότι ο περιφερειάρχης, είχε στεναχωρηθεί όταν η πλέον ένθερμη υποστηρίκτρια του Ελένη Δημούδη δεν εκλέχτηκε στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Η κα. Δημούδη, είχε υποστηρίξει με περισσότερη τόλμη από κανέναν τον κ. Μέτιο, όταν είχε κατέβει το λεωφορείο με τους περιφερειακούς συμβούλους της προηγούμενης θητείας στην Αθήνα, όταν σχεδόν όλοι, ακόμη και άτομα που ήταν υποψήφιοι είχαν ζητήσει άλλον επικεφαλής η Ελένη Δημούδη είχε πει το χαρακτηριστικό «Χρήστο μαζί σου».
Μαζί λοιπόν και στη νέα θητεία του περιφερειάρχη η Ελένη Δημούδη, η οποία με απόφαση του περιφερειάρχη είναι η νέα Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ.