Μέτρα για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στη Θράκη προτείνει ο σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου. Συγκεκριμένα ο σύλλογος αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Πολιτών Β. Έβρου «ΑΚΡΙΤΕΣ», αφού συνήλθε εν απαρτία στο Διδυμότειχο στις 30-6-2014, με κύριο θέμα την αντιμετώπιση των συνεχών τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στη Θράκη και αφού έλαβε υπόψη τη γεωστρατηγική κατάσταση (συρράξεις στο Ιράκ, Συρία, Λωρίδα της Γάζας και Ουκρανία), αποφάσισε τα παρακάτω:
Ως Ακρίτες του Έβρου, απαντάμε στους νεοσουλτάνους της Άγκυρας το «Μολών λαβέ». Τους θυμίζουμε τι έπαθαν οι Ιταλοί στον πόλεμο του 1940, που μας υποτίμησαν. Βέβαια αυτήν την περίοδο, φαίνεται να έχουμε πιάσει «πάτο» και να είμαστε σε φαινομενική αδυναμία εξ’αιτίας της ανεπάρκειας της πολιτικής ελίτ που μας κυβερνά τις τελευταίες δεκαετίες και που προβάλει ως πρόφαση της δειλίας της και την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.
Πιστεύουμε όμως ότι υπάρχει Θεός και αν είμαστε αδύναμοι ως χώρα, «ο Θεός είναι δυνατός» (όπως είπε ο Μακρυγιάννης) και «Έλληνας», όπως λένε σήμερα οι ομόδοξοί μας Ρώσοι.
Σεβόμενοι την Εθνική μας Ελευθερία, τη «βγαλμένη από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά», προβαίνουμε στις παρακάτω ενέργειες:
– Kηρύσωμε εκστρατεία ενημέρωσης για τους εθνικούς κινδύνους, που διατρέχει το Ελληνο-ορθόδοξο Γένος μας, από τους εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς.
-Συλλογή υπογραφών από τα Μέλη του Συλλόγου μας, τους Εθνοφύλακες και τους Συντοπίτες μας στο Βόρειο Έβρο για την λήψη μέτρων Εθνικής Ασφαλείας από τους Αρμόδιους της Ελληνική Πολιτείας και την επαύξηση της Επιχειρησιακής Ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ως μέτρα προτείνουμε :
α. Τη σύναψη κατά πρώτον συμμαχίας των τριών Ορθοδόξων λαών της Βαλκανικής (Ελλάδος, Βουλγαρίας και Σερβίας), όπως κάναμε και στον Πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο και νικήσαμε την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία.
β. Την άμεση επαύξηση της 9μηνης θητείας των υπηρετούντων κληρωτών στους 12 μήνες και των κατατασσομένων, από την επόμενη ΕΣΣΟ στους 18 μήνες, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και επιβάλλεται από τη υφιστάμενη αμυντική και οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας και γιατί εκτιμούμε, ότι διανύουμε περίοδο παραμονών του τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου. Λόγω δημογραφικού προβλήματος θητεία 9 μηνών πρέπει να υπηρετούν υποχρεωτικά και οι Γυναίκες.
γ. Την επαύξηση, σε εθελοντική βάση, της θητείας των Εθνοφυλάκων του Έβρου, της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου κατά μια δεκαετία.
δ. Την δημιουργία Ταμείου Ενόπλων Δυνάμεων από την Πολιτεία και τους Πολίτες. Το Ταμείο να λειτουργεί αποκεντρωμένα, παρόμοια με το «δίσκο» και τους εράνους της Εκκλησίας, οι πολίτες να καταθέτουν τις προσφορές τους σε ειδικά ταμεία των τοπικών Σχηματισμών ή Ναυστάθμων ή Αεροδρομίων για Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία αντίστοιχα.

Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου