Τα εγκαίνια του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Εξέλιξη, πραγματοποιήθηκαν στην Ορεστιάδα. Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Εξέλιξη, είναι ένα σύγχρονο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με νοητική και κινητική αναπηρία και στεγάζεται στην οδό Μουρούζη 36.
Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο το ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι έτοιμο να υποδεχτεί άτομα με νοητική και κινητική αναπηρία. Ένας χώρος με βασικό και πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια των ατόμων. Η δημιουργία του κέντρου έχει ως στόχο την απασχόληση των ατόμων δημιουργικά ,την ενασχόληση και την επαφή με καινούριες θεματικές στη ζωή τους.
Μια πλήρης καταρτισμένη ομάδα εργαζομένων, που αποτελείται από Ψυχολόγους, Γυμναστές, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς παιδαγωγούς, Νοσηλευτές, αλλά και εξειδικευμένο ειδικό βοηθητικό προσωπικό βρίσκεται για να παρέχει στα ωφελούμενα άτομα τις απαραίτητες υπηρεσίες.
Η δομή «Εξέλιξη» είναι ένας χώρος δημιουργίας, έκφρασης, χαράς, διασκέδασης και ευχαρίστησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία της δομής, δημιουργεί και οκτώ θέσεις εργασίας.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Εξέλιξη είναι το 2552024001

Ο υπεύθυνος λειτουργίας Άρης Καραμανίδης τονίζει:


Από το 2000 η Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει θεσμοθετήσει τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ των σημαντικότερων διατάξεων του Χάρτη ήταν και αυτές που αφορούσαν άμεσα, τα ΑΜΕΑ και επικεντρώνονταν στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την απαγόρευση διακρίσεων και την ένταξή τους και συμμετοχή στον κοινοτικό βίο.

Βρισκόμαστε εδώ και ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο έργο, αυτό της αναγνώρισης και του σεβασμού προς την διαφορετικότητα και της ενίσχυσης στην κοινωνική συμμετοχή.

Βρισκόμαστε εδώ Γιατι πιστεύουμε στην αρμονική συνύπαρξη μιας κοινωνίας με όλους τους πολίτες ενεργούς.

Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι το πρόβλημα των ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν πηγάζει από φυσικούς ή νοητικούς περιορισμούς, αντίθετα πηγάζει από περιορισμούς που θέτει η κοινωνική απάθεια και η αδιαφορία.
Με εξωστρεφείς δράσεις εκπαιδεύουμε την κοινωνία να ξεπεράσει αναχρονιστικές αντιλήψεις, να αντιληφθούμε όλοι ότι δεν μας περισσεύει κανείς,
Στόχος μας μας ειναι, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και το φυσικό και κοινωνικό μας περιβάλλον, ώστε να αυξηθεί η απόδοση και η συμμετοχή των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους στην κοινωνική ζωή.