Τι επόμενες ημέρες, αναμένεται να γίνει γνωστό το τι θα γίνει τελικά με την κυκλοφορία στην Εγνατία οδό στο τμήμα Αδράνιο – ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πλατφόρμες που ήταν κάτω από τη γέφυρας της Εγνατίας στην Ιτέα, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος για την αντοχή της γέφυρας. απόφαση αναμένεται να παρθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Αρχικά αποφασίστηκε να ανοίξει μόνο το τμήμα ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης – Αρδάνιο, με την κυκλοφορία να πραγματοποιείται μόνο από το ένα ρεύμα της γέφυρας για όλα τα οχήματα, ενώ το άλλο ρεύμα παραμένει κλειστό για όλα τα οχήματα.
Σε δέκα μέρες αναμένεται να υπάρχει απόφαση των αρμόδιων τμημάτων της Εγνατίας ύστερα και από τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων που γίνονται σε υλικά που πάρθηκαν από τη γέφυρα, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς.
Όσον αφορά στις εκτιμήσεις που γίνονται, δεν αποκλείεται η κυκλοφορία να επιτρέπεται μόνο σε οχήματα ή φορτηγά μέχρι ενός συγκεκριμένου ορίου φόρτου.

 

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την παλιά εθνική οδό Αρδανίου – Κόμβου Μαϊστρου.