Το πρόβλημα που καθημερινά αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να κινηθούν στο τμήμα Αρδάνιο – Βιομηχανικής περιοχή Αλεξανδρούπολης της Εγνατίας οδού, το οποίο παραμένει κλειστό από τον Σεπτέμβριο, καθώς πυρκαγιά που ξέσπασε σε πλατφόρμες με ζωοτροφές οι οποίες βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα, είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει η γέφυρα στο τμήμα Αρδάνιο – ΒΙΠΕ, ενώ η κυκλοφορία στο τμήμα ΒΙΠΕ – Αρδάνιο να πραγματοποιείται μόνο από τη μία λωρίδα κυκλοφορίας της γέφυρας.
Ο επαγγελματίας οδηγός Γιώργος Κιλούδης, με επιστολή του στο thraki Νεα, ζητάει να δοθεί άμεση λύση, καθώς όλα τα οχήματα κινούνται μέσω της παλιάς εθνικής οδού.
Η επιστολή του αναγνώστη μας αναλυτικά:

Θα θέλαμε να μας βοηθήσετε στο θέμα της Εγνατίας οδού, που για μας τους επαγγελματίες των οδικών συγκοινωνιών και ταξιδιών αλλά και για τους πολίτες του Έβρου και της Ελλάδας γενικότερα τους ανθρώπους και άλλων κρατών που ταξιδεύουν στη χώρα μας χρησιμοποιώντας το οδικό δίκτυο της Εγνατίας οδού.
Σας παρακαλούμε να προβάλλετε την ταλαιπωρία που έχουμε καθημερινά σχετικά με το κλείσιμο ενός μέρους της κατεύθυνσης Αρδανίου – Αλεξανδρούπολης.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, πότε και αν θα γίνει από μέρους της Εγνατίας Α.Ε..
Επίσης με την εμπειρία που έχουμε ταξιδεύοντας σε πολλές χώρες και αυτοκινητόδρομους, σε παρόμοιες περιπτώσεις η συγκοινωνία κόβεται και δίνεται παράκαμψη από το σημείο του προβλήματος, σε ένα τμήμα του οδοστρώματος, στο αντίθετο ρεύμα του αυτοκινητόδρομου με την κατάλληλη σήμανση και βέβαια αφαιρώντας το διαχωριστικό διάζωμα.
Έτσι αποφεύγεται η ταλαιπωρία και αυτό προτείνουμε να εφαρμόσει η τεχνική υπηρεσία της Εγνατίας οδού.

Κι έτσι να αποφύγουμε την ταλαιπωρία των 40 χιλιομέτρων παράκαμψης και κυκλοφοριακής συμφόρησης στο επαρχιακό δίκτυο με κίνδυνο ατυχήματος.