Θέματα σχετικά με την επαγγελματική κατάρτιση στο νομό και τις ειδικότητες που χρειάζεται η περιοχή, συζητήθηκαν στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Νεότητας Έβρου με την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Έβρο, του εμπορικού κι επαγγελματικού κόσμου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

«Έγινε ένας πολύ γόνιμος διάλογος, χρήσιμος για όλους τους φορείς της επαγγελματικής κατάρτισης, αφού υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι προτάσεις που ακούσθηκαν και να προγραμματισθούν μελλοντικά νέες ειδικότητες τις οποίες χρειάζεται η τοπική αγορά εργασίας.» είπε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου και πρόσθεσε ότι θα συνεχισθούν οι συναντήσεις συνεργασίας μεταξύ των φορέων επαγγελματικής κατάρτισης και των επαγγελματιών του νομού για την οριστικοποίηση των προτάσεων των νέων ειδικοτήτων.

Οι προτάσεις που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κι επαγγελματικού κόσμου του νομού αφορούν μεταξύ άλλων ειδικότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό και την εστίαση (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, ξεναγοί, μάγειρες, σερβιτόροι), πωλητές ειδικευμένοι στις σύγχρονες τεχνικές πωλήσεων, αξιοποίηση τοπικών προϊόντων (μετάξι, πεπόνι, σκόρδο), κτηνοτροφικών προϊόντων, παραδοσιακής αλλαντοποιίας (καβουρμάς), βιολογικών προϊόντων, με την οικοδομή κα.