Είναι τελικά τζιχαντιστής ο άνθρωπος που βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία;

Περισσότερες από 24 ώρες στα σύνορα βρίσκεται εγκλωβισμένος ένας άνδρας με διαβατήριο των ΗΠΑ, τον οποίο θέλει να απελάσει η Τουρκία.
Πρόκειται για έναν άνδρα τον οποίοι τουρκικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν τρομοκράτη, ενώ έχει χαρακτηριστεί ακόμη και ως τζιχαντιστής.
Από το μεσημέρι της Δευτέρας, Έλληνες αστυνομικοί δημιούργησαν φραγμό στην όριο γραμμή για να μην περάσει ο άνδρας για τον οποίο καμία αρχή δεν επιβεβαιώνει την ταυτότητά του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας χθες το πρωί, Τούρκοι αστυνομικοί επισκέφτηκαν το τελωνείο στις Καστανιές μαζί με τον άνδρα και ζήτησαν να περάσει στην Ελλάδα, καθώς η Τουρκία των απελαύνει. Οι Έλληνες αστυνομικοί, έκαναν ελέγχους σ’ όλες τις βάσεις δεδομένων και διαπίστωσαν ότι ο άνδρας δεν διώκεται, όμως δεν του επέτρεψαν την είσοδο καθώς είναι πολίτης χώρας εκτός ΕΕ. Ο άνδρας και οι Τούρκοι αστυνομικοί επέστρεψαν στην Τουρκία και το μεσημέρι ο άνδρας επιχείρησε μόνος του να περάσει στην Ελλάδα, κάτι που δεν του επιτράπηκε.

Η αντίδραση των Ελλήνων Αστυνομικών, η οποία είναι η προβλεπόμενη σ’ αυτές τις διαδικασίες, προκάλεσε και ικανοποίηση στην Ελληνική πλευρά, όπως πληροφορείται το thraki Νεα, καθώς αν περνούσε το άτομο, η χώρα μας θα έμπαινε σε μία άλλη περιπέτεια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thraki Νεα, ο άνδρας ο οποίος φέρεται ότι έχει αραβικά χαρακτηριστικά είναι περίπου 30 ετών, ενώ από χθες το απόγευμα κρατείται σε ένα βανάκι στο τούρκικο έδαφος κοντά στην όριο γραμμή, ενώ οι ελληνικές αρχές δεν έχουν στοιχεία ότι είναι τζιχαντιστής.
Ο άνδρας διανυκτέρευσε στο βανάκι, από το οποίο δεν απομακρύνεται.
Στο μεταξύ, χθες από την Τουρκία προς την Ελλάδα δεν πέρασε ούτε ένα τούρκικο αυτοκίνητο, ενώ από σήμερα, δεν επιτρέπεται σε πεζούς, να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Κατά τα άλλα η λειτουργία και των δύο τελωνείων, δεν έχει επηρεαστεί.
Τα αυξημένα μέτρα των ελληνικών αρχών αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να διευθετηθεί η υπόθεση.

 

Η υπόθεση, φαίνεται ότι εντάσσεται στις απελάσεις ατόμων που η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκράτες, από τη χώρα της.