Στη μείωση του επιδόματος θέρμανσης αναφέρεται η παράταξη του δήμου Ορεστιάδας Είναι στο Χέρι μας. Η παράταξη τονίζει:

Με μια δυσάρεστη έκπληξη συναντήθηκαν οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης καθώς διαπίστωσαν καταβάλλοντας την αίτηση τους στην εφαρμογή του TAXISnet ότι τα ποσά που εγκρίνονται είναι μειωμένα από 20 έως 50%.
Μεγάλοι χαμένοι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης στον νομό Έβρου αφού η μείωση της επιδότησης στην περιοχή μας σε πολλές περιπτώσεις φτάνει ακόμα και τα 180 ευρώ!
Σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της κυβέρνησης, το ποσό που θα αποζημιωθούν οι δικαιούχοι αφορά μόνο το χρονικό διάστημα μέχρι 31/12/2019, αιφνιδιάζοντας τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα γιατί είναι κάτι που ανατρέπει τον, ούτως ή άλλως, εύθραυστο οικογενειακό τους προϋπολογισμό, έχοντας πρακτικά ένα μόλις μήνα για να γεμίσουν τους λέβητες τους. Επιπλέον, ο υφυπουργός Οικονομικών, κος Σκυλακάκης, σύμφωνα με δήλωσή του, απέκλεισε τη χορήγηση του επιδόματος για το έτος 2020 καθώς στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς «δεν προβλέπεται κονδύλι»!
Ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών «Είναι Στο Χέρι Μας» καταδικάζουμε την μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης να «πετσοκόψει» το επίδομα και ευχαριστούμε τους βουλευτές της ΝΔ στο νομό μας κυρίους Δημοσχάκη, Δερμεντζόπουλο και Κελέτση για τη μέριμνα τους, που φρόντισαν ο Έβρος να είναι από εκείνους τους νομούς της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη μείωση στο ύψος του επιδόματος.
Απαιτούμε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του επιδόματος τουλάχιστον στο διπλάσιο σε σύγκριση με πέρυσι, συμφωνώντας πλήρως με την σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Βενζινοπωλών Βορείου Έβρου, που καταλήγει ότι «το πετρέλαιο θέρμανσης είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να σταματήσει να επιδοτείται με κριτήρια πείνας και εξαθλίωσης».