Έναν 43χρονο συνέλαβαν αστυνομικοί καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο που εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης.
Ο 43χρονος μαζί με ακόμη ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος δράστης, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό άγνωστο συνεργό τους, ο οποίος μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε άτομα που είχαν περάσει παράνομα στη χώρα.
Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν και να ελέγξουν τα τρία αυτοκίνητα στην περιοχή Σουφλίου – Σιδηρώ, ο 43χρονος έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημα του, παρεμπόδισε τα περιπολικά, με αποτέλεσμα τα άλλα δύο οχήματα να διαφύγουν.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκε τελικά ακινητοποιημένο το Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο χωρίς επιβάτες, ενώ με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν σε παρακείμενη δασική έκταση πέντε άτομα τους οποίους οι διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα με το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι ο 43χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε, βρέθηκε ένας φορητός ασύρματος ρυθμισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Ε. και 1 Ι.Χ.Φ), 1 φορητός ασύρματος, 1 συσκευή πλοήγησης (gps), 3 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ τις έρευνες για την ταυτοποίηση των υπολοίπων δραστών ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.