Για τον δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ, η κοπή πίτας της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου, δεν ήταν απλά μία διαδικαστική εκδήλωση.

Τέσσερα ζητήματα που αφορούν την περιφέρεια ΑΜΘ και ειδικά τη Θράκη, εξέθεσε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Ο κ. Μαυρίδης μιλώντας στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου, στην οποία μετείχε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ζήτησε άμεσα μέτρα για το δημογραφικό ειδικά για την περιφέρεια.
Παράλληλα με σαφή τρόπο ξεκαθάρισε ότι η Θράκη πρέπει να εξαιρεθεί από κέντρα για μετανάστες, ακόμη κι αν αυτά προέλθουν μέσω άλλων παροχών προς την περιοχή, να εξαιρεθεί η Θράκη και από οποιαδήποτε ανταλλαγή είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον τόνισε στον υπουργό ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΔΠΘ, ενώ εξέφρασε και την αγωνία των αυτοδιοικητικών για την αποψίλωση των υπηρεσιών των δήμων, από υπαλλήλους.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά όταν αναφέρθηκε στο προσφυγικό, έκλεισε την παρέμβασή του αναφερόμενος στη ΝΔ και στην κυβέρνηση, ζητώντας να μην υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αναφερόμενος στο θετικό έργο της κυβέρνησης και είπε ότι «είμαστε περήφανοι που είμαστε Νεοδημοκράτες και Έλληνες Νεοδημοκράτες».