Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής και στελέχη της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών «Είναι Στο Χέρι Μας» πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και συναντήθηκε με τον νέο διοικητή του νοσοκομείου, Χρήστο Καπετανίδη, καθώς και με τον νέο διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, Βασίλη Γαλάνη.
Σε μία πολύ γόνιμη και περιεκτική συζήτηση, μεταξύ των άλλων, επισημάνθηκαν κάποια από τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου, με κυριότερο την μη επαρκή κάλυψη των οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού. Συμφωνήσαμε πως υπάρχει αναγκαιότητα να δοθούν κίνητρα για να προσελκύσουν νέους ιατρούς να στελεχώσουν το νοσοκομείο και πως για να πραγματοποιηθεί αυτό πρέπει να υπάρξει ομοφωνία και διεκδικητικό πνεύμα από τις δημοτικές παρατάξεις και τους τοπικούς φορείς της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου.
Επίσης, ενημερωθήκαμε για τα μέτρα προφύλαξης από τον κωρονοϊό, διαπιστώσαμε το βαθμό ετοιμότητας των υγειονομικών μονάδων της περιφέρειάς μας και κάναμε κάποιες προτάσεις για την περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών, για να ελαχιστοποιηθεί όσο γίνεται η πιθανότητα μετάδοσης του ιού αλλά και για να αποφευχθεί η δημιουργία οποιουδήποτε κλίματος πανικού.
Ως Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών, θεωρούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί αρωγός στις ανάγκες του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας, μακριά όμως από λογικές καπελώματος και ψευδοευαισθησίας, γιατί θεωρούμε την υγεία δημόσιο αγαθό που είναι πολύ πιο πάνω από επίδοξες πολιτικές καριέρες.