Ποτέ δεν έφυγαν από τα σύνορα οι μετανάστες – Η Τουρκία συγκρατεί συγκεκριμένους αριθμούς και αυτοί κάνουν επιθέσεις όταν υποθέτουν ότι η Ελλάδα έχει χαλαρώσει τα μέτρα. . .
Ακόμη μία νύχτα έντασης καταγράφηκε στις Καστανιές, με την Ελλάδα όμως να βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα και να αποκρούει επιτυχημένα την καταδρομική νέα επίθεση που έγινε στα σύνορά της.
Ομάδα ίσως και περισσότερων από 200 ατόμων, συμμετείχε σε νέα οργανωμένη επίθεση στα σύνορα, με την επίθεση να σημειώνεται δεξιά του ελληνικού φυλακίου και με τη βοήθεια της τουρκικής στρατοφυλακής.
Λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα μετανάστες κινήθηκαν καταδρομικά πετώντας πέτρες, ξύλα, βάζοντας φωτιές σε διάφορα σημεία.
Οι Ελληνικές δυνάμεις για σχεδόν δύο ώρες απέκρουαν συνεχώς τις επιθέσεις, μέχρι αυτοί που έκαναν τα επεισόδια και οι Τούρκοι που τους βοηθούσαν να αποχωρήσουν.

Τις τελευταίες μέρες, κάποιοι διακινούν εσφαλμένα πληροφορίες ότι οι μετανάστες απομακρύνονται από τα σύνορα. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όπως αναφέρει εδώ και μέρες το thraki Νεα. Στο θέμα της μη απομάκρυνσης των μεταναστών από τα σύνορα αναφέρθηκε και ο διαχειριστής του thraki Νεα, Γιάννης Τομαδάκης, μιλώντας στο armyvoice.gr.

Στο μεταξύ, στους δύο καταυλισμούς που έχουν στηθεί στα Τουρκικά σύνορα, εκατέρωθεν του τουρκικού τελωνείου, σημειώνονται επεισόδια και μεταξύ των μετανaστών.

Στον Έβρο, εκτός από ισχυρές ελληνικές δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και δυνάμεις της frontex.

Στα δύο σημεία όπου έχουν στηθεί καταυλισμοί εκτιμάται ότι παραμένουν περισσότερα από 600 άτομα, ενώ στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν χιλιάδες μετανάστες, χωρίς όμως να είναι εξακριβωμένος ο ακριβής αριθμός τους προς το παρόν, καθώς βρίσκονται και περιμετρικά της Αδριανούπολης.

Φωτό: αρχείο