Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης είναι ο πρώτος από τους τρεις βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην ερώτηση του thraki Νεα για τις αγροτικές αποζημιώσεις στον Έβρο και μάλιστα θέτει το θέμα σε ανώτατο επίπεδο, καθώς ζητάει άμεση ενημέρωση – απάντηση από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Μάκη Βορίδη. Ο κ. Δημοσχάκης προωθεί την ερώτηση του thraki Νεα στον υπουργό.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη, 2/4/2020

ΘΕΜΑ : Αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών Έβρου από τα καιρικά φαινόμενα και το πράσινο σκουλήκι το 2018.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω προς ενημέρωσή σας ερώτηση που απηύθυνε τοπικό μέσο ενημέρωσης (ειδησεογραφικής ιστοσελίδας »thraki nea»), αναφορικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων των αγροτών του Νομού Έβρου, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τις καιρικές συνθήκες και το πράσινο σκουλήκι το 2018.

Η απελθούσα κυβέρνηση ολιγώρησε αδικαιολόγητα, αδιαφόρησε για τους αγρότες και παραγωγούς του Νομού Έβρου, κληροδοτώντας στη σημερινή κυβέρνηση αυτή την εκκρεμότητα.

Γνωρίζω το ενδιαφέρον και τον σχεδιασμό του Υπουργείου σας για το προϊόν του βαμβακιού, το οποίο αποτελεί κορυφαία καλλιέργεια των Ελλήνων αγροτών και ξεχωρίζει για την ποιότητα αλλά και την συμβολή του στο αγροτικό εισόδημα.

Προσβλέπω στη θετική διάθεση και στο πνεύμα συναίνεσης που έχετε επιδείξει έως τώρα, προκειμένου να στηριχθούν οι πληγέντες καλλιεργητές, οι οποίοι περιήλθαν σε δεινή οικονομική κατάσταση κι αδυνατούν να «ανάψουν» ξανά τις μηχανές για να καλλιεργήσουν…

Εκτιμώ ότι με την ενεργοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους για να στηριχτεί αυτό το κορυφαίο για τον Νομό προϊόν!

Με Τιμή
Ο Βουλευτής Ν. Έβρου
Αναστάσιος Δημοσχάκης

Η ερώτηση του thraki Νεα, η οποία απευθύνεται και στους τρεις βουλευτές Έβρου της ΝΔ και έχει κοινοποιηθεί και στην ΝΟΔΕ ΝΔ Έβρου.

Κύριοι βουλευτές έχουν περάσει πλέον μήνες και οι αγρότες του Έβρου δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο όσον αφορά στις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις καιρικές συνθήκες και το πράσινο σκουλήκι το 2018.
Παρά τις συσκέψεις επί συσκέψεων, μέχρι σήμερα οι αγρότες και κατ’ επέκταση ο Έβρος δεν έχουν ακούσει ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ ώστε να γνωρίζουν και ίδιοι την απόφαση της κυβέρνησης.
Το μέγεθος της ζημιάς το γνωρίζετε από πρώτο χέρι καθώς συμμετείχατε στις περισσότερες συσκέψεις είτε στον Έβρο είτε στο αρμόδιο υπουργείο στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναγνωστών μας, οι οποίοι μας ρωτούν για την εξέλιξη της υπόθεσης, σας παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε πότε και αν θα δοθεί οριστική απάντηση από το υπουργείο.

Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από τους κ. Κελέτση και Δερμεντζόπουλο, για ένα θέμα το οποίο περιμένουν απαντήσεις αναγνώστες οι οποίοι απαίτησαν να ζητήσουμε απαντήσεις από τους βουλευτές.