Χωρίς αποστάσεις, αλλά με σαφή διαχωριστική γραμμή στην επίσημη ενημέρωση έχει μείνει η περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αλλά το νοσοκομείο Ξάνθης, διέκοψαν ξαφνικά και βίαια την ενημέρωση προς τα ΜΜΕ μέσω των δελτίων Τύπων που εξέδιδαν.
Όπως πληροφορούμαστε, αλλά όπως διαβεβαίωσε και ο ίδιος ο νεοδιορισμένος υφυπουργός πολιτικής προστασίας τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου «απόφαση της κυβέρνησης είναι η ενημέρωση να γίνεται μόνο από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Πολιτικής Προστασίας, ώστε να διασφαλίζεται η ακριβής πληροφόρηση και να μην υπάρχει κίνδυνος διοχέτευσης λαθεμένων πληροφοριών».
Η άποψη της κυβέρνησης είναι απόλυτα σεβαστή, σε καμία περίπτωση όμως ορθή, καθώς η παραπληροφόρηση δίνει και παίρνει. Είναι ενδεικτικό ότι πριν ξεκινήσει να ενημερώνει το ΠΓΝΑ είχαν γράψει ότι οι πάσχοντες είναι 4, ενώ ήταν 3. Τα παραδείγματα εκτιμούμε ότι θα πολλαπλασιάζονται, όσο δεν υπάρχει η έγκυρη ενημέρωση από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τα μόνα που μπορούν να εξασφαλίσουν την άμεση αλήθεια στους πολίτες. Άλλωστε κανείς δεν ξεχνά ότι οι κ. Χαρδιαλιάς και Τσιόρδας, δεν αναφέρονταν στην αρχή στα κρούσματα της Αλεξανδρούπολης, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν.
Πριν είναι αργά κ. Χαρδαλιά και πριν αναγκαστούμε να ψάχνουμε για την είδηση που μετέδωσε η κα. Τάδε η οποία είναι ο παρατηρητής της γειτονιάς, αλλά δυστυχώς την ακούνε κι άλλοι, καλείστε να αλλάξετε την απόφασή σας.

Εμείς ούτε κριτική για την γνωστή σύσκεψη της Ξάνθης σας ασκήσαμε (φωτογραφία χωρίς τον συνωστισμό των δημοσιογράφων), ούτε κριτική στην πολιτική σας, σας ασκούμε.
Να ενημερώνουμε τους πολίτες που αγωνιούν ζητάμε.
Κι όχι μόνο εμείς.
Δώστε ένα τέλος στη διακοπή πληροφόρησης και αφήστε μας να μεταδίδουμε υπεύθυνα πόσοι έχουν προσβληθεί, πόσοι νοσηλεύονται κι αν πρέπει και από το που είναι.
Να μην δημιουργείται λάθος πανικός, να μην μετατρέπουν τον παππού με το σπασμένο πόδι σε θύμα του κορονοϊού.

Υπουργέ βοήθησε στη μη διασπορά ανακριβών ειδήσεων, όπως θέλουμε να βοηθήσουμε όλοι!

Διαβάστε: Προσωρινή παύση στην ανακοίνωση για τα κρούσματα κορονοϊού στο ΠΓΝΑ