Δύο γνωστοί ασφαλιστές του Έβρου, η Φανή Φοβίδου από την Ορεστιάδα και ο Παναγιώτης Ναλμπάντης από την Αλεξανδρούπολη, απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με την ασφάλιση στην περίοδο του κορονοϊού.

Οι δύο ασφαλιστές μας δίνουν χρήσιμες πληροφορίες, γενικότερα για τα ασφαλιστικά προγράμματα.

Αν κάποιος που έχει ασφάλεια υγείας νοσήσει από τον κορονοϊό ποιες καλύψεις έχει;
Φ.Φ. Η ασθένεια του κορονοϊου καλύπτεται από τα περισσότερα συμβόλαια ζωής και υγείας. Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά σαν εξαίρεση. Υπάρχει όμως το εξής πρόβλημα. Αν κάποιος νοσήσει από τον COVID-19 δεν μπορεί να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο αφού την ευθύνη των κρουσμάτων την έχει αποκλειστικά το κράτος

Π.Ν. Οι καλύψεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής ποικίλλουν από εταιρεία σε εταιρεία και από τα προγράμματα που έχει η καθεμία στην φαρέτρα τους. Όσον αφορά στην τρέχουσα πανδημία υπάρχουν εταρείες που καλύπτουν τα νοσήλια σε δημόσια νοσοκομεία με ένα bonus αναλόγως τις ημέρες νοσηλείας του ασθενή, αυτό πάντα με το πρόγραμμα και την εταιρεία που έχει ο πολίτης.

Μπορεί κάποιος να ασφαλιστεί αυτή την περίοδο και σε πόσο διάστημα καλύπτεται ασφαλιστικά;

Π.Ν. Υπάρχει φυσικά δυνατότητα ασφάλισης ακόμα και αυτήν την περίοδο αλλά η ισχύ θα είναι έπειτα από 30 ημέρες από την ημέρα έναρξης του συμβολαίου.

Φ.Φ. Δεν έχει αλλάξει κάτι στους όρους ασφάλισης ισχύουν τα ιδία πράγματα όπως και πριν δηλαδή οι αναμονές και οι εξαιρέσεις του κάθε προγράμματος έχει να κάνει με την ασφαλιστική και με τον πελάτη.

Αυξήθηκε η ζήτηση σε ασφαλιστικά προγράμματα και ποιο είναι το κόστος;

Φ.Φ. Η ανάγκη να διασφαλίσουμε για εμάς τους ίδιους αλλά και για την οικογένεια μας καλύτερες υπηρεσίες υγείας ολοένα και αυξάνεται ποσό μάλιστα τώρα που η ανάγκη είναι ποιο έντονη. Το κόστος κυμαίνεται από το πρόγραμμα κάθε ασφαλιστικής και από τον πελάτη π.χ. η ηλικία του, το επάγγελμα του. Δεν θα έλεγα ότι είναι ακριβό αν αναλογιστεί ο καθένας τις παροχές υγείας που αγοράζει. Υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων και καλύψεων με προσιτές και ποιοτικές λύσεις.

Π.Ν. Η ζήτηση ήταν σε μια μέση κατάσταση λόγω οικονομικής δυσχέρειας πόσο μάλλον αυτές τις ημέρες που διανύουμε εξαιτίας του κλεισίματος πολλών επιχειρήσεων και απώλειας τεράστιων εισοδημάτων και από τους επιχειρηματίες όσο και από τους υπαλλήλους.

 

Μπορεί κάποιος λόγου μη χρήσης οχήματος να διακόψει την ασφάλεια του;
Φ.Φ. Ναι μπορεί αρκεί βέβαια να ακολουθήσει την νόμιμη οδό όπως να παραδώσει πινακίδες στην εφορία και να μην χρησιμοποιεί βεβαία το όχημα του.

 

Υπάρχει η δυνατότητα αποστολής ασφαλιστικών συμβολαίων για να μην υπάρχει συνωστισμός στα ασφαλιστικά γραφεία;

Π.Ν. Όσο αφορά τα οχήματα η κατάσταση είναι πολύ αμφιλεγόμενη από την μία παύση ανανεώσεων λόγω μη μετακίνησης των οχημάτων και έλλειψη εισοδήματος και από την άλλη ο κόσμος πλέον έχει εκσυγχρονιστεί με ebanking και email που αυτό έπρεπε να είχε γίνει καιρό τώρα. Φυσικά υπάρχει ακόμη ο πελάτης που θέλει να έρθει στο γραφείο για να κάνει την βόλτα του. Η αποφυγή αυτής της περίπτωσης επιβάλλεται για το καλό της υγείας όλων μας.
Ελπίζω αυτή η κατάσταση που περνάει η χώρα αλλά και όλος ο κόσμος να μας κάνει πιο δυνατούς και υπεύθυνους.
Να είστε όλοι καλά και καλή δύναμη.

Φ.Φ.Πάντα πρέπει να προσαρμοζόμαστε με τις τρέχουσες συνθήκες γι αυτό και μια λύση είναι να αποστέλλονται τα ασφαλιστήρια συμβόλαια με ηλεκτρονική μορφή και οι πληρωμές να γίνονται με ebanking. Το τελευταίο διάστημα συζητιέται να γίνετε ηλεκτρονική αποδοχή από τους έλεγχους της τροχαίας δηλαδή να έχουμε στο κινητό μας με ηλεκτρονική μορφή το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.