Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που εξέφρασαν το αίτημα για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υλοποιώντας τις αποφάσεις του για τον σχεδιασμό των αγωνιστικών του δράσεων, αποφάσισε:
√ Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης (3ωρη στάση από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα) με τη δυνατότητα κήρυξης 3ωρης στάσης από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., την ημέρα συζήτησης στη Βουλή, Τρίτη 9 Ιουνίου καθώς και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στα Προπύλαια στις 13:00 και πορείας προς στη Βουλή.
√ Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις κηρύσσει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας επιπλέον 3ωρη στάση εργασίας.
√ Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Λέμε όχι σ’ ένα νομοσχέδιο που προβλέπει:
την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο από 22 στους 25,
την «σχολειοποίηση» του Νηπιαγωγείου και τον κατακερματισμό της γνώσης με την κατάτμηση σε διακριτά διδακτικά αντικείμενα με την εισαγωγή των Αγγλικών σε πρώτη φάση και αργότερα της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής μη λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των νηπίων,
την συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση των απαραίτητων υποστηρικτικών δομών του και τη στελέχωσή τους με το αντίστοιχο προσωπικό (π.χ. κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ),
την τιμωρητική διάταξη στους διορισμούς εκπαιδευτικών που για διάφορους λόγους δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία,
την αντιδραστική αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση με την πρακτική των σκληρών ποσοτικών αξιολογήσεων, με την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν αποτύχει με βάση και τη διεθνή εμπειρία όσων εκπαιδευτικών συστημάτων υιοθέτησαν τα λεγόμενα αγγλοσαξονικά μοντέλα.

Ζητάμε:
Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, που αποδοκιμάστηκε από χιλιάδες
συμπολίτες μας στη δημόσια διαβούλευση, και έναρξη διαλόγου για την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της εκπαίδευσης.
Τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου για τη δομή της εκπαίδευσης
Την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών
Χρηματοδότηση και κτηριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών
Καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης
Καμία τιμωρητική αξιολόγηση-χειραγώγηση για την οποία συνεχώς γίνεται λόγος από τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π.
Επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών
Επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.
ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Για το Δ.Σ.
O Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Νικολαΐδης Νικόλαος Μπεχτσούδη Αγγελική